Не само обикновените момичета са страдали заради отрязан бретон или несполучлив грим - звездите също са допускали фатални грешки!

1. Виктория Бекъм



“Не мога да гледам снимките си от периода, когато си падах по изкуствения тен. Къде са ми очите? Защо никой не ми каза, че приличам на морков? Този ужасен оранжев цвят на кожата ме е състарявал, стоял е отвратително, ставал е повод за присмех… Как съм могла да бъде толкова глупава толкова дълго? Нима съм смятала, че това е красиво?”

2. Кайли Дженър



“На младини аз системно забравях да си изчистя грима преди лягане или просто ме мързеше да го направя. При това страдах от пъпки и червени петна по кожата, отделях много пари и време за скъпоструващо лечение на кожата. И нищо не ми помагаше! Интересно е, че не намирах никаква връзка между пъпките и спането с грим, докато не споменах за това пред козметичката си. Такова конско ми дръпна! И беше много права. Щом започнах задължително да си почиствам кожата поетапно преди лягане, пъпките изчезнаха!”

3. Дженифър Анистън



“На младини си мислех, че тенът е първо красиво, второ красив и вече на трето място - не твърде полезен. Ползването на слънцезащитни кремове ми се струваше адски глупаво, при всяка възможност се излагах на слънце.Не крия, че повечето ми съществуващи бръчки се дължат на това и че се появиха много по-рано, отколкото трябваше. А пигментите петна и до ден днешен ги избелвам периодично. Това е най-глупавото, което можех да направя - умишлено да ускоря състаряването на кожата си”.

4. Камерън Диас



“През 2012 г. си инжектирах ботокс. Тогава ме ужасяваше перспективата да се превърна в сбръчкана старица, вече бях на цели 40 години! След процедурата много се харесах, но после видях снимките си. .. Все едно гледах мъртвец! Жена без мимика, кукла, робот! Разбрах, че мога да приема себе си и възрастта си, но не съм готова да се превърна в пластмасов манекен. Никога повече не си инжектирах ботокс. За щастие след половин година всичко се нормализира”.

5. Ким Кардашян



“Аз отстраних тъй наречената бебешка коса по ръба на челото си. Струваше ми се, че така овалът на лицето ми ще стане по-съвършен, но не си давах сметка, че без тази коса ще изглеждам по-възрастна, че тези сладки къдрави кичурчета доста подмладяват! Надявам се да имам късмет и да пораснат пак, но засега ми се струва, че процесът е необратим. Моят съвет към всички момичета е - не го правете!”

6. Оливия Уайлд



“Аз си бръснах лицето. Бях прочела някъде, че бръсненето почиства по-добре от пилинга, скраба и другите процедури за отстраняване на мъртвите клетки. Впрочем, отначало ефектът беше добър - кожата ми стана гладка и нежна. Но след известно време започна да изсъхва, появиха се раздразнения и пъпки… Козметичката ми ми обясни, че премахвайки мъртвите клетки, съм свалила и защитния слой на кожата. За щастие след една година без бръснене всичко се нормализира, но аз до ден днешен съжалявам, че подложих кожата си на такива изпитания, а някои белези от пъпки ще си останат с мен завинаги.”

7. Луси Хейл



“Не бих казала, че това е фатална грешка, но изглеждах глупаво и неуместно, когато на 17-20 години си мислех, че е недопустимо да изляза от къщи без грим. С часове нанасях всичките тези основи-коректори-праймери-пудри… В резултат се превръщах в изрисувана кукла без възраст и индивидуалност. Аз разбира се нямам нищо против грима, стига да е умерен, едва забележим - и при това да не се прави ежедневно. Лицата ни са прекрасни и без това - за какво да ги покриваме с мазилка?”