Ако все още нямате татуировки, но планувате това да се промени в скоро време, то следващите редове ще ви бъдат полезни. Може би не предполагате, но има определени зони от тялото, на които татуировките избледняват. Разбира се, всеки татус започва да губи от яркостта си след определено време, но върху някои участъци от тялото това се случва много бързо, защото най-често имат досег до слънчевите лъчи. Те са:

Дланта и пръстите

View post on Instagram
 


И изобщо ръката от китката до пръстите. Постоянно използваме тази част от тялото си в почти всяко едно действие, което извършваме. Кожата ни върху тази част от ръцете е много тънка, която също допринася за бързото избледняване на татуировките.

Стъпалата

View post on Instagram
 


Причината, по която татуировките по стъпалото избледняват бързо е не само в слънчевите лъчи, но и в постоянното търкане на чорапи и обувки с татуировката.

Вътрешната част на ръцете

View post on Instagram
 


Това място е много предпочитано за татуировки, тъй като е по-скрито и ако не искаме някой да види татуса ни, можем просто да не го показваме и не се налага да хвърляме много усилия, за да го прикрием. Но то също не е съвсем подходящо, тъй като от постоянното движение на ръцете, татуировката избледнява.

Лактите

View post on Instagram
 


Много често се подпираме на лактите си, а те на свой ред са в постоянен контакт с дрехите ни, което предизвиква много бързо избледняване на татусите по тях.

Четете още: Тенденциите в грима за пролет 2018 г.