Автор
Woman.bg

Ето го! Домашното мазило, с което се чернее за ден!

Лятото се задава зад ъгъла и ние вече обмисляме къде ще е следващата ни почивка.

Нямаме търпение да лежим на плажа с коктейл в ръка и да събираме слънчеви лъчи, защото нека си го кажем - нищо не отива на летните тоалети, така както тенът. Но понякога почивката е по-кратка, отколкото ни се иска, и в резултат невинаги успяваме да се приберем с бронзовия загар, за който мечтaем.

Ето обаче, че има изход от ситуацията - чудно мазило, обещаващо шоколадов тен само за ден! Да, правилно прочетохте само за ден. А добрите новини не спират дотук. То не само е най-прекият път към красив естествен загар, но и няма да ви коства баснословна сума. Ще ви излезе не повече от 10-15 лева и всъщност си го правите съвсем сами, което означава, че е напълно лишено от парабени и химикали, увреждащи кожата.

За направата на мазилото са ви необходими 50 милилитра какаово масло (активира меланина и спомага чернеенето), 50 милилитра зехтин (хидратира и предпазва кожата) и 5 капки етерично масло от иланг-иланг (успокоява кожата и същевременно засилва загара).

Сложете всички съставки с буркан, след което го подръжте на водна баня до разтапянето на какаовото масло. Разклащайте или разбърквайте от време на време, за да се смесят напълно съставките.