Автор
Woman.bg

Едно момиче със страст към грима: Интервю с блогърката Isa

Тя е страшно чаровна, талантлива и влюбена в макиажа! Разберете малко повече за момичето, което стои зад smoky-eyed.blogspot.com и за страстта й към грима, която се е зародила още от детските й години...

Разкажи ни малко повече за себе си. С какво се занимаваш? Къде живееш?

Здравейте, аз съм Isa, на 21 години от Хановер, Германия.

От една страна съм обикновено момиче, което обича типичо женските неща като грим, мода и музика, от друга страна се интересувам от история и модерни технологии. В момента следвам физика, което отнема доста голямо време от ежедневието ми.

Независимо от това гледам да поддържам редовно блога си smoky-eyed.blogspot.com.

Какво по-хубаво от това да отделиш малко време за себе си, да се отпуснеш, да се гримираш сутрин и да бъдеш креативен?

Много съм щастлива, че имам възможността да вдъхновявам толкова много хора чрез ежедневните си „грижи и съвети за красота“ чрез моя блог.

Съдейки по името на твоя блог smoky-eyed.blogspot.com, се запитхаме дали опушеният грим ти е любим? Кога стартира своя блог?

Започнах блога си през лятото на 2010-а. По това време започнах по-усилено да се интерсувам от грим, ровех се из форуми и други блогове в интернет пространството.

Един ден просто реших да направя свой блог. Опушеният грим винаги ми е харесвал. Допада ми симбиозата от тъмни и ярки цветове, които най-добре подчертават красотата на женските очи. Като се замисля... да, това e наистина любимият ми грим. Когато трябваше да дам име на моя блог, опушен грим (smokey eyed) бе първото нещо, за което се сетих.

Урок по опушен грим

От къде си придобила твоите гримьорски умения? И от кога носиш страстта към женската красота и гримирането в себе си?

За мен гримът е бил изкуството до което винаги съм искала да се докосна. А човек няма как да се докосне до нещо без да го пробва и направи и по пътя към успеха си да се сблъска с проблеми и трудности. Няма как да се научиш на нещо без да си се докоснал до него, как иначе ще развиеш своите уменния?

Точно това и направих. Избирах си даден грим и се опитвах да го пресъздам. Разбира се в началото не се справях много добре, но след известно време започнах да ставам все по-добра. Виждах прогрес, което ме окуражаваше да продължавам напред и да творя повече страхотни визии!

Според мен е много важно жените да експериментират с различни техники и цветове и да имат опит в гримирането, защото по този начин придобиват повече самочувствие и опознават по-добре собственото си тяло и лице.

Точно това беше и причината да искам да знам много повече за гримирането и как други жени го правят.

Предполагам, че имаш множество разкрасителни и козметични продукти. Знаеш ли колко са на брой? Подаряваш ли ги на близки, ако не ги ползваш?

Може би от една година насам не съм броила продуктите, които съм натрупала до момента, но със сигурност са много!

Имам множество нюанса от един продукт и цял гардероб, пълен с грим!

В сравнение с други блогъри, моято колекция от гримове не е толкова голяма. Избягвам да си купувам подобни продукти, а тези, които не използвам толкова често подарявам на майка ми или приятелки.

Според теб скъпите продукти по-добри ли са в сравнение с по-евтините?

Определено не!
Разбира се, че купувайки по-скъп продукт, автоматично си мислиш, че получаваш и повече сигурност, красива, бляскава опаковка и т.н., което не означава обаче, че съставките са по-качествени и по-добри от по-евтините продукти. Особено що се отнася до грижата на кожата.
На моята кожа например по-добре й се отразяват кремове и лосиони за лице на по-достъпна цена.
При гримът обаче има разлика в качеството на продуктите, затова е най-добре да се информирате в интернет или като прочетете мненията на блогърки, ползвали дадено червило, сенки за очи и др.

Какви са разкрасителните ти рутинни процедури? А как се справяш с тъмните кръгове под очите?

Грижите за красотата трябва да са подходящи за вашия тип кожа.

Трябва да си призная, че ползвам колкото се може по-малко продукти за кожа. В момента редовната ми грижа включва почистващо мляко и лосион, който използвам и за основа за грим.

Не използвам никакви изсветляващи продукти за зоната около очите, тъй като си харесвам луничките в тази област и не мисля да ги крия по никакъв начин. А и според мен човек не трябва да крие естествената си красота.

Това, което мога обаче да посъветвам момичетата, които имат тъмни кръгове под очите е да хидратират по-често кожата си и ако това не помогне вече да преминат към коректор, ни внимавайте с цвета му. Консултирайте се кой нюанс е най-добре за вашата кожа!

Кои са най-честите грешки, които жените правят при гримирането?

На някои жени им е вродено да се гримират добре, но има и такива, които правят елементарни грешки, като например да изтъняват прекалено много веждите си или да слагат прекалено тъмен фон дьо тен.

Според теб има ли нюанс червило, което да отива на всеки тип кожа, независимо от възрастта на дамата?

Да, има. Мисля, че червеното матово червило отива на всяка една жена. Може би не е най-подходящия цвят за ежедневието, но изглежда много изискано и елегантно.

Ще споределиш ли с нас някои от твоите уроци по гримиране за следните поводи:

Подходящ грим за интервю за работа

Грим за парти нощ



Страхотен ежедневен грим

Свеж летен грим

снимки: smoky-eyed.blogspot.de