Предлагаме ви няколко лесни разкрасителни трикчета с натурални продукти, благодарение на които да изглеждате перфектно както в ежедневието си, така и при специални поводи.

Маска за сияйна кожа

Вместо да се опитвате да замаскирате несъвършенствата на кожата си с фон дьо тен, по-добре отделете 15 минути за маска, която ще възвърне блясъка и здравия вид на лицето ви.

За да направите маската, излейте 2-3 супени лъжици мляко в купа и към тях добавете 1 супена лъжица желатин. Оставете съставките да престоят известно време, след което ги загрейте в микровълнова за 30 секунди или докато сместа стане с кремообразна консистенция. Когато маската не пари, но е все още топла, внимателно я нанесете върху лицето си. Оставете я да изсъхне и след това я леко я отлепете.



Лек срещу черните точки

За да се отървете от черните точки, комбинирайте мед и канела. Смесете двата продукта до получаването на гъста смес. Нанесете я върху проблемните области и втрийте сместта в черните точки с помощта на клечка за уши.

Оставете малко да престои, след което измийте третираната зона с вода.

Равен тен без фон дьо тен

Лайката е идеален съюзник в борбата с несъвършенствата на кожата. В това ще ви убеди маска за лице, приготвена от билката, която е перфектна за проблемна кожа, склонна към омазняване и акне.

Това домашно разкрасително средство е подходящо и за изравняване на тена.

За да приготвите натуралния еликсир, трябва да запарите чай от лайка, след което да го оставите да изстине за 30 минути. Отделете няколко супени лъжици от течността и ги смелете с един размачкан банан и 1 с.л. ябълков оцет. Разбъркайте добре и нанесете получената смес върху лицето, като избягвате областта около очите и устата. Оставете да подейства 20 минути и изплакнете с хладка вода.



Край на тъмните кръгове

Лесно може да се справите с тъмните кръгове и торбичките под очите. Не са ви необходими скъпи продукти, а няколко тънки резена суров картоф. Наложете ги под очите и ги оставете да поседят 15 минути.

Само след няколко повторения на процедурата ще забележите осезаема разлика.

Естествен брозант

Вече може да се радвате на красив загар и по всяко време. Не, не с помощта на козметичен продукт, а благодарение на какаото.

Сложете в крема за тяло какао и ще видите как тенът ви ще потъмнее. Трябва обаче да знаете, че продуктът трябва да е с няколко тона по-тъмен от цвета на кожата, който желаете да постигнете.