Да откриеш Q10 или за извора на младост в една молекула

16 март 2017 | 11:00
видяна 6354
коментари 0


От хилядолетия хората търсят извора на младостта и красотата. Още в древношумерския епос легендарният красавец Гилгамеш прекарва дните си в търсене на извора на вечния живот и щастие.

Днес вече знаем много повече за стареенето, устройството на света и биологичните закони на красотата. И все пак, сигурни ли сме, че сме наясно с това, кое е полезно за кожата ни и кое не? Ние в Woman.bg държим много на естествената красота, затова ще ви разкажем в няколко поредни материала за съставките и продуктите, които правят кожата ни наистина млада и еластична. На първо място това е добре познатия ни Q10.

Коензимът, който дарява здраве и младост на кожата, e открит през далечната 1957 г. от Фредрик Крейн. Тогава той изолира клетки от сърцето на крава, в които открива голямо количество от мистичната молекула. Химическата структура на коензима пък е определена година по-късно, а 20 години след това откритието, че Q10 има магичната способност да произвежда енергия в клетката носи на Петер Митчъл Нобелова награда по химия.Как всъщност работи
Q
10?


Q10 не е просто съставка в крема за лице, обясняват специалистите. Това е веществото, което реално се грижи за обмена на енергия в тялото и буквално помага на клетките да „дишат“. Коензимът се съдържа в почти всяка клетка от организма ни, като основната му функция е да помага на добрите вещества в тялото да се движат правилно. Същевременно способността му да се държи като антиоксидант спира разпространението на свободните радикали – тези мънички частици, които са причина както за стареенето на кожата, така и за куп болести.


Каква е причината Q10 да е в крема?

Q10 е мастноразтворим коензим, затова най-добрият начин да бъде „приет“ от кожата на лицето ни е чрез крема. Ето защо от  NIVEA залагат на коензима за серията си продукти против бръчки Q10 Plus  – просто той има способността да дарява красота от вътре навън и това не е за подценяване.

Неутрализирайки свободните радикали в кожата, коензим Q10 не само предпазва клетките от тежки увреждания, но подобрява и енергийния им баланс.
По този начин той стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване. Според специалистите това води не просто до видимо намаляване на бръчките, но и предотвратява появата на нови фини линии.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени