Представяме ви Триш Макевой – един от най-успешните гримьори в света, който не крие тайната за перфектния грим. Днес тя ще ни сподели какви са тънкостите зад макиажа, който придава естествен вид на знаменитостите. Наскоро Триш издаде и книгата си „Гримът на уверената жена“, която бързо се превърна в бестселър. Вижте какви са тайните на всеки професионалист в сферата на красотата:

1.Не започвайте да се гримирате, ако нямате хубаво огледало

Огледалото и светлината са най-силният инструмент, от който се нуждаем, когато се гримираме. Хубаво е да се „разкрасявате“ пред голямо огледало, около което има добро осветление, което трябва да се доближава максимално до дневната светлина. Затова когато ви предстои покупка на огледало за стаята, в която се гримирате, е нужно да внимавате с избора и да не щадите средства – инвестицията си заслужава.



2.Не използвайте маска, а ексфолиант

Триш винаги съветва моделите, с които знае, че ще работи на следващия ден, да не използват маска за нощта преди снимките, а да ексфолират добре лицето си. Само по този начин ще отстраните най-ефективно мъртвите клетки, а лицето ви ще е меко и гладко. Фон дьо тенът стои перфектно единствено след ексфолиране.

3.Започнете от очите

Всички сме запознати с онзи прекрасен момент, когато слагаме сенки на прах по клепачите си, а немалка част от тях започва да пада по зоната под очите при нанасянето. Тази ситуация може да бъде особено неприятна, ако вече сте нанесли старателно основа и фон дьо тен. Точно затова ви препоръчваме да започнете грима от очите. След това почистете изцапаното под очите и продължете нататък.

4.Не нанасяйте тежък грим, ако се чувствате уморени



Ако сте уморени и искате да изглеждате свежи, то избягвайте тежкия опушен грим, защото ще постигнете обратния ефект. В такива случаи заложете на светлите цветове, ружа и гланца за устни.

5.Внимавайте с хайлайтъра

Хайлайтърът се използва, за да подчертаете следните точки от лицето: изпъкналата част на скулите, началото на очите и челото. Целта е да подсилите естествения си вид.

6.Естественият ефект се постига с много грим

Единствената знаменитост, която наистина зачеркна грима е Алиша Кийс.

Всички останали, които на пръв поглед сякаш нямат капка грим върху перфектното си лице, всъщност имат много повече, отколкото предполагате. Това се дължи на факта, че чертите ни имат нужда от подсилване, което е почти незабележимо с просто око. Все пак, да не забравяме колко време, старание и продукти се използват за контурирането на лицето.

Четете още: Как да се преборите с акнето