Всеки ден преприемаме действия в името на красотата си, които често водят до увреждането на косата ни – използваме сешоар, преса, сресваме се набързо, боядисваме се често и какво ли още не. Ако сте от дамите, които често прибягват до подобни уреди и процедури, е добре да погледнете някой кичур за секунда и да отделите внимание на състоянието на косата си. Ако тя е суха и нацъфтяла, не губете време, а започнете да се грижите за нея. За целта е необходимо да изпълните само три стъпки, които ще ви споделим след малко. Но преди това ще ви разкрием, че основната причина косата ви да не изглежда добре и да загуби жизнеността си е липсата на протеин. Затова е добре да използвате продукти, съдържащи протеин, но, разбира се, умерено. Ако предозирате, косата ви ще страда отново. Ето какво трябва да направите:



1.Направете си домашна маска за коса

Най-добрите варианти, които можем да ви предложим, са смес от жълтък и зехтин и смес от кисело мляко, мед и кокосово масло. След като нанесете маската и сте я оставили да подейства, я изплакнете обилно. В противен случай по косата ви ще остане маска и няма да получите желания ефект.

2.Ако боядисвате косата ви често:

Заложете на измиващи продукти, съдържащи протеин. Следващият път, когато сте в аптеката, за да си купите шампоан, попитайте за комплект от протеинови шампоан и балсам. Мийте косата си с тях в продължение на един месец.



3.Не забравяйте маската!

Заложете на продукт, който прониква дълбоко в косъма и, разбира се, съдържа протеин. Посъветвайте се с дерматолог или с продавача в аптеката, който да ви насочи към най-ефикасната маска, която да използвате веднъж седмично.

Четете още: Ето какво дерматологът никога няма да сложи върху лицето си