Автор
Woman.bg

3 грешки при гримирането, които ви състаряват

Често вместо да се стремим да изглеждаме красиви и да изтъкваме естествената си красота, ние допускаме грешки при поставянето на грима, които ни състаряват.

С напредването на възрастта фините бръчки по лицето рано или късно се появяват и е добре да знаем как по най-добър начин да се справяме с тях и да ги прикриваме. Ето кои са най-честите грешки при гримирането:

Използването на твърде плътен и светъл коректор

Има много жени, които се оплакват от тъмни кръгове под очите. Най-доброто решение да се избавим за секунди от тях е с помощта на коректор.

Първо трябва да овлажните тънката кожа около очите, защото в противен случай рискувате да я пресушите и по този начин да станат бръчиците още по-явни.

Много светлият коректор може да доведе до ефект „панда“, затова е важно да го поставяте с леко, потупващи движения, без да се разтяга кожата около очите.

Много тъмно червило


Тъмните червила не са препоръчилни за ежедневието, съветват специалистите. Трябва да се внимава с тях, защото не подхождат на всяка жена.

Четете още: Трикчета за нанасяне на спирала

Ние сме почитателки на светлите нюанси, които правят устните по-сочни и съблазнителни. Спрете се на розови или телесни цветове, с които ще заблестите през деня. За да изглеждат по-пухкави устните, може да се нанесе прозрачен блясък по средата на горната и долната устна.

Тъмни вежди

Да, в момента на мода са гъстите вежди, но не забравяйте, че едно е те да са гъсти, друго е те да са прекалено тъмно подчертани.

Не започвайте да ги изрисувате с черен молив, защото по този начин ще постигнете обратен ефект. Когато веждите са с по-тъмен цвят от косата, те привличат вниманието и прибавят излишни години към възрастта.

По-добре е да използвате кафяви или сиви сенки за вежди, които се нанасят нежно с четка и по този начин ще постигнете една по-естествена и красива цялостна визия.