Автор
Ива Петрова

10 рецепти за домашни маски за лице от известни красавици

Маската за лице е истинско удоволствие за кожата. Само че готовите маски изобщо не са евтини. Затова понякога си правим маските сами - и не само ние, но и богатите и известни хора!

Кожата е добре от време на време да се подхранва с натурални продукти, за да бъде по-нежна и гладка. Именно затова много козметици ни съветват да си правим домашни маски, добавяйки в тях мед, авокадо и овесени трици. Нека да видим какви маски си приготвят вкъщи световноизвестните хубавици.

Джесика Алба, 36 години, американска актриса

View post on Instagram
 


Съставки на маската: кафе, кисело мляко, кокосово масло

Имайки предвид, че актрисата е основала своя собствена фирма (The Honest Company), произвеждаща и средства за грижа за кожата, можем да предположим, че Джесика поназнайва това-онова за маските. В популярното американско шоу The Dr. Oz Show тя сподели своята рецепта - в половин чаша натурално пълномаслено кисело мляко тя добавя една супена лъжица смляно кафе и една супена лъжица кокосово масло. “Ако към края на деня усетя, че кожата на лицето ми е станала мазна от грима, замествам кокосовото масло с лимонов сок - това е по-лекият вариант на маската”, уточнява Алба.

Кейти Пери, 33 години, американска певица и автор на песни

View post on Instagram
 


Съставки на маската: яйчен белтък и бадемово масло

За да уплътни и укрепи кожата и да изглади бръчиците, Кейти използва яйчен белтък, смесен с бадемово масло. Белтъкът подпомага регулирането на омазняването на кожата и премахва черните точки, а бадемовото масло почиства дълбоко кожата. След тази маска лицето на певицата изглежда чисто и сияещо.

Приянка Чопра, Мис Свят 2000, индийска актриса, фотомодел и певица

View post on Instagram
 


Съставки на маската: куркума, кисело мляко, овесени ядки

За да освежи кожата на лицето си и да оживи цвета й, Приянка използва една популярна в Индия подправка. “Тази маска се прави много лесно и при това е изключително ефективна”, споделя актрисата. “Просто смесете в равни части кисело мляко и овесени ядки (примерно по 2 супени лъжици от всяка съставка) и добавете куркума (1-2 чаени лъжици). Разбъркайте добре, оставете маската да действа половин час, а после измийте с топла вода. Тя дава отличен резултат, със сигурност ще останете доволни!”

Кендъл Дженър, 22 години, фотомодел, участничка в риалити-шоуто “Светският живот на семейство Кардашиян”

View post on Instagram
 


Съставки на маската: яйчен белтък и лимон

Маската на Кендъл е подходяща за почистване на кожата и премахване на пъпки. Дженър е споделила рецептата на страниците на личния си сайт. Приготвянето на “анти-акне” маската започва с отделяне на белтъка на едно яйце. Той се разбива на пяна, след което се смесва със сока от половин лимон. Маската се нанася на лицето и се измива след 30 минути, оставяйки лицето чисто и сияещо. Кендъл обяснява ефекта с това, че белтъкът свива порите, а лимоновият сок регулира рН на кожата и предотвратява появата на акне.


Миранда Кер, 34 години, австралийски фотомодел, ангел на Victoria's Secret

View post on Instagram
 

Съставки на маската: прясна краставица

За да освежи кожата си след дълъг летен ден, Миранда използва маска от настъргана краставица. Тя понякога използва този овлажняващ зеленчук и за локална маска на очите, като по този начин премахва отоците и се ободрява сутрин. “Много обичам маски от студена краставичка”, казва Миранда. “Трябва да се уверите, че краставицата е много студена, преди да я настържете. Неведнъж съм виждала с очите си, че маската от краставица премахва чудесно сутрешната подпухналост около очите”.


Сюки Уотърхаус, 26 години, британска актриса и фотомодел

View post on Instagram
 


Съставки на маската: сода

При пътувания, когато на Сюки й се налага бързо да почисти кожата на лицето си, тя използва обикновена сода бикарбонат - смесва я с малко вода и я втрива в кожата, премахвайки мъртвите клетки. “Но тъй като содата е изключително ефективна като скраб, не бива да я използвате по-често от веднъж месечно”, уверява актрисата. “При това аз използвам съвсем малко сода за една процедура - не повече от чаена лъжичка”.

Ерин Хедъртън, 29 години, американски фотомодел, ангел на Victoria's Secret

View post on Instagram
 

Съставки на маската: мед и кисело мляко

За овлажняване на сухата си кожа Ерин от време на време си прави “вкусна” маска от мед и кисело мляко. Тези съставки имат почистващо, омекотяващо и антибактериално действие. “Измислих тази маска случайно, когато веднъж останах на гости у приятели”, разказва хубавицата. “Сутринта се събудих, а кожата на лицето ми беше буквално опъната. Намерих в шкафа мед, а в хладилника - кисело мляко. Смесих ги и нанесох маската на лицето си за няколко минути. Резултатът ме вдъхнови да продължа да ползвам тази маска”.

Кейт Мидълтън, 36 години, херцогиня на Кеймбридж

View post on Instagram
 

Съставки на маската: “Нутела”

Несъмнено съпругата на престолонаследника разполага и с по-добри средства за грижа за кожата, но често за овлажняване използва течен шоколад “Нутела”. По думите на Дебора Мичъл, козметичката на херцогинята, Кейт прилага вкусното лакомство като маска за лице. “Намазаната на дебел слой паста не само овлажнява кожата с мастните си киселини, но и благодарение на кристалчетата захар действа като нежен скраб”, коментира Мичъл. “Кожата остава сияйна и овлажнена няколко дни след прилагането на такава маска”.