Автор
Цвета Герчева

Пролетно предизвикателство: Влез в Nike+ Run Club

Пролет е, навън утрините са все по-свежи и зареждащи, а времето е перфектно за бягане в парка. Само след няколко месеца ще сме на плажа и вече е време да се заемем с нашето пролетно предизвикателство! И понеже сме от онези градски момичета, които прекарват по-голяма част от времето си в офиса, този път ще излезем на открито - включваме се в Nike+ Run Club и превръщаме бягането в парка в нашия специален ритуал за здраве и щастие.

Има нещо много мотивиращо в това да усещаш тялото си в движение и да поглеждаш света откъм една по-различна гледна точка - тази на бягащия човек. Изчистваш съзнанието си, успяваш да дадеш истинска почивка на мислите си и сякаш влизаш в режим на пълен телесен рестарт.

И ако казано метафорично аз имам да "чистя някои грешки" от софтуеъра (разбирайте едно солидно количество козунак и агнешко, които хапнах по време на Великденските празници), то само след 30, 40 минути в парка имам чувството, че кръвта в тялото ми се движи по различен начин.

Защото бягането е удоволствие, особено когато си с правилната екипировка. Ние с лайфстайл редакторката от екипа на woman.bg Роси Кацарова се доверихме на Nike - следим последните тенденции и често се отнасяме с щипка недоверие към поредния нов продукт, който има магични показатели и е много по-добър от всичко, което сме тествали досега. Е, в момента, в който пробвахме обувката за бягане Nike Epic Reaсt, двете се спогледахме с усмивка. "Добре, а дали наистина тези обувки правят бягането по-приятно и лесно?". Това беше първият въпрос, който инстинктивно си зададохме, а отговорът дойде само след първите няколко крачки в парка.

Енергията, която стъпалото отдава на земята при допир по време на бягане, е всичко това, което прави движението толкова специално за тялото. В него участват десетки системи - кости, мускули, сухожилия и всичко това в една симбиоза, която ни кара да се чувстваме живи и да продължаваме напред - стъпка след стъпка.

Ако и вие усещате, че е време за вашето лично пролетно предизвикателство, включете се в Nike+ Run Club, изтеглете си уникалното Nike+ приложение, последвайте фейсбук страницата на инициативата ТУК и просто потичайте в парка с група ентусиасти. Бягането носи удоволствие и удовлетворение, и на тялото и на душата.

Чакаме ви в парка, ние с Роси Кацарова ще сме там!

*Приложението Nike+ Run Club е едно от най-добрите в световен мащаб за всички любители на бягането – професионалисти и аматьори. С изключително приятен дизайн, леко и ненатоварващо меню, богато на функции, но в същото време създаващо чувството на невероятна лекота и свобода, докато се използва по време на бягане. Вижте повече ТУК