Автор
Борислава Крендева

Този когото светът би отхвърлил, Бог ще го вземе, ще го избере и използва да извърши велики неща.

(Из проповед на Джойс Майер)

"Иисус се моли цяла нощ преди да избере учениците си. И наистина ако погледнете каква компания си е взел, можете да си помислите: „Не смятам, че си чул от Бог! Как можеш да се молиш цяла нощ и да измислиш тази група?!“

Това е едно малко писмо написано до Исус и то е от йорданска консултантска компaния по фирмено управлениe, която ще му помогне да си избере учениците.

Ето как светът би погледнал на избора на Иисус:

„Иисусе благодарим Ви, че подадохте биографията на 12-те мъже, коитo сте избрали за ръководните длъжности във Вашата нова организация. Всичките те вече минаха пълния ни комплект тестове и всеки от тях проведе лично интервю с нашите психолози и консултанти по професионална пригодност.

Мнението на целия ни състав е, че на повечето от Вашите номинирани им липсва предварителен опит, образователна и професионална пригодност за вида начинание, което предприемате. Липсва им екипна пригодност и бихме препоръчали да продължите издирването на хора с опит.

Симон-Петър е емоционално нестабилен и избухлив.

Андрей няма абсолютно никакви качества за лидер.

Двамата братя Яков и Йоан (Заведеевите синове) поставят личните си интереси над лоялността към компанията.

Тома проявява съмнително поведение, което несъмнено ще подрони морала на целия екип .

Чувстваме за свое задължeние да Ви кажем, че Матей е бил в черния списък на по-голямото йерусалимско бюро за по-добър бизнес.

Яков и Тадей, определeно показват радикални склонности и двамата са отчетени високо по маниакално-депресивната скала.

Има само един от Вашите кандидати, Иисусе, който показва голям потенциал. Той е човек способен и съобразителен, справя се добре с хората, притежава остър бизнес ум, има връзки на високите нива. Високо мотивиран е, амбициозен и отговорен. Искрено препоръчваме Юда Искариотски като Ваш отговoрник за контрола и дясна ръка.

Всички останали профили говорят сами за себе си

Иисусе, желаем Ви успех в новото начинание! „

Този когото светът би отхвърлил, Бог ще го вземе, ще го избере и използва да извърши велики неща.

Ако не се впечатляваме от силните си страни, талантите и дадените ни от Бог способности, тогава не можем да се притесняваме от слабостите и неспособностите си. Ако не се впечатляваме от това, което можем, тогава нямаме право да се притесняваме заради това, което не можем. Бог вижда какво можем да бъдем ако отместим погледа си от това , което не сме и насочим погледа си към Него.

(из проповедта на Джойс Майер - "Увереност")