За страха да качиш 10 кг точно преди морето

20 юли 2017 | 09:25
видяна 28036
коментари 5
Снимки: Facebook

Надя е едно от малкото момичета, които познаваме и които не се притесняват да споделят с аудиторията си личните си преживявания по толкова вдъхновяващ начин, че ти се иска и ти да изкрещиш: "Обичам тесто, понякога се храня нездравословно и на плажа имам целулит". Надя е журналист по професия, занимава се с минерална козметика, а повече за нея ви разказахме в едно любопитно интервю, което можете да прочетете тук.

Един от последните й постове във Фейсбук е признание, което много от нас не могат да направят дори пред себе си. Затова решихме да го споделим с вас:

"Две снимки, разлика от 10 месеца и +10 кг сега. На слабата тренирам здраво, ям малко и много стриктно. На "дебелата" почти не тренирам, ям въглехидрати и хляб, уча се да възприемам тялото си каквото е, без да го изтезавам с мания за перфектност.

Кое е правилното - съжалявам, но нямам отговор. Зная само, че всеки от нас се променя. За някои това значи да обърнат внимание на здравето си, на теглото си, да станат по-активни. За други е точно обратното - да си позволят да живеят.

И на двете снимки на съм съвършена, на двете имам безброй недостатъци, но на "слабата" боря неуспешно и стотици страхове, сред които този, че ако съм дебела, това ще означава, че не съм красива, че никой няма да ме желае, че обществото ще ми се присмее за лакомията и липсата на воля...

Както беше казала една моя приятелка: болестта на нашето време е в манията ни за перфектност.

Но кой може да каже кое е перфектно? За някои от вас слабата снимка е красивата, за други - дебелата. За трети - нито едната. И на двете обаче човекът е един, и има една потребност - да се научи да живее в мир със себе си.

Замислете се за това следващия път, когато започнете да се тормозите физически или психически с храна, тренировки и липсата им. Защото телата ни не са нищо повече от една къщичка на душите ни. А в къща, която непрекъснато "измъчвате" от ремонти, няма да откриете и миг спокойствие."

Още по темата

Коментари

5 -
  23 юли 2017 | 13:54 отговор
 

Въпросът с килограмите е много относителен според мен, защото всички имаме различна костна и мускулна структура, качваме и сваляме на различни места. В случая тези 10 кг са направили тялото не толкова по-дебело, колкото по-крушовидно - качени са основно в долната половина на тялото, без да повлият особено бюст, рамене, ръце.

 
4
  20 юли 2017 | 20:03 отговор
 

На втората изглежда по-добре, не ми изглежда да са чак 10 кг отгоре. А правилното обикновено е нещо по средата. Да се храниш здравословно, да се движиш, но без да изпадаш в крайности, все пак да си доставяш и удоволствие и най-важното да се чустваш добре.

 
3 Педофилска мода-трагедията на нашето време
  20 юли 2017 | 17:09 отговор
 

Няма по-голямо доказателство от начина на мислене на тази пикла,колко ГЛУПАВИ и ПРОСТИ същества са жените!На втората снимка момичето изглежда АБСОЛЮТНО СЛАБО,даже може да качи още МНОГО килограми!Но изглежда здрава,НОРМАЛНА и атрактивна,за разлика от на първата снимка!Това е лудост- вижте й краката и луфта-това може ли да бъде красиво??!!Че тя прилича на скелет,няма никакви женски атрибути,ПЕДОФИЛСКА работа!Това е ИЗВРАТЕНИЯ.

 
 
Обективно:
21 юли 2017 | 20:56

Перфектна е и на двете снимки, друг е въпроса, че не е качила 10 кг, а най-много 5/6. Недей да грухтиш така изтерично :)

2 Яна
  20 юли 2017 | 17:03 отговор
 

За 2 кг. Да, но останалите 8, я стига глупости. Чак ме е яд, че отварям да чета статиите ви

 
1 Баба Вуна
  20 юли 2017 | 11:47 отговор
 

Къде са тези +10 кг., че аз нещо разлика между двете снимки не виждам?

 
 
20 юли 2017 | 20:00

Не ги виждате, защото не знаете точно колко са 10 кг и си представяте нещо много повече. И на двете снимки изглежда еднакво добре и 10 кг не са чак толкова много за повечето жени.

Добави Коментар

Най-четени