Често си казваме "Е, да, хапнах нещо по-калорично, но пък после ще тренирам!". За да сме напълно честни със себе си обаче, трябва да сме наясно колко наистина време трябва да отделим за спорт след консумиране на вредни храни и/или напитки.

Малък шоколад (45 гр.)

В него има около 240 калории и 14 гр. мазнини. За да ги изгорите, трябва да направите 25 минути кардио или пък 33 минути тренировка с тежести.

Големи пържени картофки

Те са доста по-калорични и мазни – съдържат 460 калории и 22 гр. мазнини. Ако си позволявате лукса да прекалявате с тях, ще трябва да се потрудите и във фитнеса – 48 минути на пътеката.

Голям хамбургер с месо и сосове

Положението е горе-долу същото като с картофките – 490 калории и 24 гр. мазнини. Това прави 51 минути кардио упражнение по избор.

Газирана напитка от 330 мл.

Макар да има 0 мазнини, в една стандартна газирана напитка в кенче има 139 калории, за които ще трябва да отделите 14 минути.

Голяма халба бира

В бирата също няма мазнини, но в една халба от 500 мл. има 245 калории. За да се справите с тях, ще са ви нужни 25 минути кардио.

3 парчета пържено пиле

Това вече е истинска калорийна бомба от 726 калории и 42 гр. мазнини. Добре го обмислете, преди да му се насладите, защото след това ще трябва да прекарате 75 минути на бягащата пътечка или джогинг в парка.

Парче пица "Маргарита"

Въпреки че пицата е без месо, в нея има 682 калории и 22 гр. мазнини. За неутрализирането им ще се наложи да потичате "само" 71 минути.

Четете още: Какво да ядем преди и след тренировка?