Автор
Роси Кацарова

Топ три упражнения за стегнат корем!

Решихме да спрем да отлагаме започването на хранителен и тренировъчен режим за понеделник – онзи заветен ден, когато уж ще стартираме всичко, който така и не идва.

Средата на януари е и е време да се разделим с натрупаните килограми покрай празничните вечери. Ако и вие като нас искате да влезете във форма, но ви е писнало от до болка познатите коремни преси и искате нещо по-забавно и ефективно, ви предлагаме да видите следващите упражнения.

Те бързо и лесно ще ви помогнат да изваете привлекателна мускулатура в коремната област:

* Всички упражнения се изпълняват в три серии между 10 и 20 повторения в зависимост от личните възможности.

Повдигане на крака от лег

Легнете по гръб и поставете ръцете си отстрани на тялото. Докато лежите неподвижно, започнете да вдигате крака нагоре. Дръжте ги изправени, като се стараете сгъването в коленете да е минимално.

Вдигате краката, докато те не формират прав ъгъл с пода. След това без да правите пауза в крайната позиция, започнете да ги сваляте надолу. За да е по-голямо напрежението, нека краката ви не докосват пода, когато се връщат в изходна позиция.

Катерач

Застанете в поза като за лицева опора. Сгънете единия крак към гърдите, като междувременно стягате коремните мускули. Върнете крака в изходна позиция, след което сгънете другия по същия начин.

Руско извиване

Седнете на пода – краката са леко повдигнати от земята, а подът и гърбът ви формират ъгъл от 45 градуса.

Съберете ръцете си пред гърдите и завъртете тялото наляво, докато дясното рамо застане в една линия с левия ви крак. След това се завъртете надясно, докато лявото застане в една линия с десния.