Много от вас вероятно вече знаят, какво да правят, ако искат да свалят някое и друго килце. Но, повярвайте - има само два сигурни и изпитани метода за това: здравословно хранене и спорт. Вярваме, че имате нужда от няколко съвета за правилно хранене.

Сега ще видите 5 лесни трика, които може да приложите към вашия режим, ако искате да се чувствате по-добре в кожата си.

1. Губим повече от теглото си, когато...

Чували сме, че трябва да се храним по-често и в малки количества заради нивото на кръвната захар. Ново проучване показва, че тези, които се хранят по-малко, но с основи ястия, а не просто с ,,лека закуска'' - губят повече от теглото си. Един от специалистите в тази област - Гари Фрейзър, който е професор по медицина в университета ,,Лома Линда'' в Калифорния, съветва: ,,Придържайте се към закуската, обяда и малката вечеря''.

2. Спортувайте, но с мярка!

Да, спортът е важен, но и там има мярка. Направен е експеримент с две групи, които тичат или правят упражнения от 30 до 60 минути на ден. Хората, които спортували по половин час на ден, намалили с 33 % от теглото си и с 20% тяхната активност за работа била по-висока през деня. Имате две възможности - правете по 30 минути кардио, 4 пъти седмично. Ако предпочитате по-дълги разходки - движете се по-късно през деня, за да сте сигурни в своя добре развит метаболизъм.

3. Зърнените изделия са важни

Оказва се, че хората, които ги ядат са по-слаби от тези, които не го правят. Опитайте поне по една порция на ден за закуска, например, съветва диетологът от Ню Иорк Ейми Горин.

4. Спете в по-студена стая

Температурата в стаята също е от важно значение. Хората носят два вида телесна мазнина: бяла (съхранява енергия) и кафява (изгаря). Направено е изследване сред доброволци. Една част от тях спят 1 месец в по-топла стая, а другите са в стая с по-ниски градуси. След 30 дни резултатът е следният – метаболизмът на тези, които са били в по-хладната стая, е с 10 % по-бърз.

5. Не изяждайте всичко в чинията си

"Това означава, че ядеш с очите си, вместо да слушаш знаците за ситост на тялото си", казва Ерин Палински-Уейд, автор на книгата "Диети за корема мазнини за манекени". Според негови наблюдения почти винаги хората имат склонност да хапват повече, отколкото се нуждае тялото им. Съветът е следният - по-добре да оставим няколко хапки в чинията си отколкото да изядем всичко. Според учени това количество храна е около 200 калории на ден, което ще помогне да свалим 10 кг. за 6 месеца.