Автор
Woman.bg

Перфектната формула за пречистване на организма

Е, пролетта вече е почти тук и няма как да не се замисля за дрехи и аксесоари, с които да я посрещна. Както и да планувам екскурзии за топлия сезон.

Като една истинска представителка на нежния пол и на мен суетата не ми е чужда. Заради това реших, че всъщност преди да си купя онази цветна рокля, на която хвърлих око, и преди да резервирам почивка на Тасос за майските празници, трябва да извая тялото, за което мечтая от доста време насам. Просто защото по този начин удоволствието и от тоалета, и от събирането на тен на гръцкия плаж, ще бъде значително по-голямо.

Затова, както ви споделих преди време, пия BaliTea - дневен и нощен детокс чай, с богат аромат и балансиран вкус, носещ спомена за далечни екзотични места. Започнах 28-дневния детокс пакет, състоящ се от букет от напълно натурални съставки, за да се справя с килограмите, натрупани покрай коледните и новогодишни празници.

След като успях да се разделя с така тормозещите ме килца, обаче не се отказах от консумацията на чая, защото както се убедих BaliTea не само спомага отслабването и намалява апетита, но и действа тонизиращо на целия организъм. Как достигнах до тези заключения, може да прочетете тук!

Поради това и към днешна дата пия втора опаковка от напитката и дори ѝ отделих главно място в едноседмичната детокс програма, която си спретнах.



Въпросната детокс програма не е трудна и ви съветвам и вие да заложите на нея, защото тя несъмнено гарантира пречистване и зареждане с енергия на организма на прага на пролетта.

Най-общо детоксикацията, която аз си направих, продължава две седмици, през които от дневното меню се изключват животинските продукти и се залага на плодове, зеленчуци, варива, ядки, семена и пълнозърнести храни. Забранява се консумацията на алкохол и храни и напитки с кофеин.

Подправките и билките като куркума, канела, кориандър и розмарин са лесна добавка към всяко едно ястие - те имат изумителни детоксикиращи свойства и подпомагат пречистването на тялото.

За да пречистите ефикасно организма си от токсините, е необходимо да приемате и много течности – поне между два и два и половина литра вода на ден и чайове. Препоръчвам ви да са тези от BaliTea, защото те включват в състава си билки като зелен чай Сенча, мате, корен глухарче, лимонена трева и джинджифил, които засилват изчистването на тялото от токсините.





За да подпомогнете детокса, заложете и на контрастните душове. При тях се сменя температурата на водата, с която се къпете - пет минути топла, 30 секунди студена, като серията се повтаря 3-4 пъти.

Подобна смяна на температурата е изключително полезна, защото повишава циркулацията и движението на лимфата. Важно е да знаете обаче, че не се препоръчва за бременни жени, за асматици, диабетици и хора със сърдечно-съдови заболявания.

Ако вие имате вашите тайни за детоксикация, ще се радвам да ги споделите в коментарите!