Автор
Woman.bg

Перфектна фигура над 50. Eто как я постигат те!

Напоследък ставаме свидетили на това как все повече звезди успяват да спрат времето и да постигнат перфектна визия и фигура. Повечето от тях, разбира се, разчитат на естетични процедури, които също подпомагат перфектната им визия, но истината е, че идеалните мерки са нещо, за което доста трябва да се потрудиш, особено след менопаузата.

С годините метаболизмът ни се забавя и е необходимо да приемаме по-малко калории. Едно 20-годишно момиче спокойно може да приема по 2000 калории на ден, но след 50-те спадат до 1600. Намаляването на нивата на естроген през менопаузата пък водят до натрупване на мазнини в областта на корема. Тези два факта усложняват още повече пътя към перфектната фигура след определена възраст. Ето как я постигат някои от най-известните дами в света:

Синди Крауфорд: 75-минутни тренировки за закуска



Легендарният модел от 90-те години днес е на 51 години, а тренировъчната й програма е наистина изумителна. Тя прави 75-минутни тренировки три пъти седмично, като включва тежести, напади и клекове. За да поддържа ритъма на сърцето си, тя тича надолу нагоре по стълби за време и завършва с упражнения за корем, които изпънява на постелка. Помните невероятните видеа на Синди с упражнения, нали? Те са чудесен начин да започнете сутрините си, можете просто да изберете част от тренировката и да я изпълнявате всеки ден за по 10-15 минути.



Холи Бери: Протеинови шейкове и лицеви опори



Холи Бери, която наскоро ни зашемети с фигурата си, тази година ще навърши 50 години. Холи е диабетичка и е на строга диета, която изключва всякакви изкуствени подсладители и бяла захар. Тя не яде и хлебни изделия и неведнъж е споделяла, че приема много вода.

Когато има тежък снимачен ден тя си прави шейкове с протеини от вегетариански източници, които я зареждат за дълго. Холи тренира минимум по 30 минути на ден, а упражненията, на които залага, са планк, лицеви опори и много кардио.




Шарън Стоун: Ключът е в разнообразието



59-годишната актриса обожава разнообразието и всеки път, когато тренира, прави нещо различно. „Понякога правя повдигане на крака и кръгове във ваната, за да използвам съпротивлението на водата“, разкрива актрисата. Ние можем само да коментираме, че би трябвало да има доста голяма вана ...

Актрисата хапва доста червено месо и обожава стекове, но никога с чаша вино. Алкохолът е просто табу за нея.

Кортни Кокс: Приятелка с кейла



Повечето хора спират да тренират, ако преживеят травма, но не и Кортни. През 2013 г. тя си счупи ръката, но преживяното я накара да се амбицира и днес да има още по-стегнати ръце. Близката й приятелка Дженифър Анистън я посъветва тогава да използва крос тренажор, за да си върне формата, а уредът направи чудеса за нея.

52-годишната актриса обожава и 90-минутните кардио тренировки и дори носи пулсомер, за да е сигурна, че винаги е във върхово натоварване.

Кортни тренира по пет пъти седмично и обича да практикува ... почти всичко: пилатес, тенис, сърф, йога, каране на колело и бойни изкуства.

През годините тя е изпробвала доста диети, сред които и тази на Аткинс и споделя, че любимите й храни са кейл, спанак и броколи.

Четете още: Вижте как изглежда Джанис от 'Приятели' 22 години по-късно!


Деми Мур: Лимонов сок



Деми Мур е почитателка на една доста нетипична тренировка, която се нарича Bulk Perspiration. Според запознати тя гори около 1000 калории чрез затопляне на тялото със специално електрическо одеало. Освен това тя обожава и йогата. Деми, която е на 54, е суровоядка и приема само органични продукти. Тя не заграява нищо на повече от 50 градуса, тъй като се стреми да запази хранителните вещества на продуктите. Деми е опитвала и диетата Master Cleanse, която включва единствено лимонов сок, кленов сироп и лют червен пипер.

Лиз Хърли: Ляга си гладна



51-годишната Лиз твърди, че не обича да ходи на фитнес, но признава, че не стои и на едно място. „Стремя се всеки ден да ходя и да тичам с кучетата“, споделя тя. Лиз пие и големи количества топла вода, когато почувства глад. Хърли си ляга гладна и предпочита да яде рано, за да не се превърне храната в мазнина. Тя хапва единствено пълнозърнести храни, зеленчуци, риба и малко чисто месо.

Ел Макферсън: Екстремни спортове и тичане по плажа



Помните, че прякорът й е „Тялото“, нали? Днес Ел е на 53 години и не се отказва от екстремните си занимания: „Стремя се да отделям поне по 45 минути на ден за спорт, който се практикува на открито. Обожавам падълборда, сърфа и водните ски“, споделя Макферсън.

Ел разкрива още, че фитнес програмата, която следва днес, е далеч по-лека и щадяща от тази, която е практикувала в активните си години като модел. Тя обожава да тича боса по плажа, близо да дома й в Маями.

Що се отнася до храната, Ел следва Алкалната диета, която намалява киселинността на тялото. Освен това Макферсън пие по три литра вода на ден и обожава плодовите смутита.

Кристи Бринкли: Запален веган



Бринкли, която е на 63 години, е запален веган. Тя толкова много обича да се движи, че споделя, че прави упражнения, дори когато си мие зъбите.

„Стремя се всеки ден да правя по 100 лицеви опори, много е лесно“, допълва тя.

Тя е фен и на система, която се нарича Total Gym, която тя описва като истинско изпитание – непрекъснато разтягане.

Що се отнася до храната, Кристи обича да експериментира, стига да е веганско. „Обичам да хапвам възможно най-много цветове на ден“, казва Бринкли.