В психологическата нагласа на всяка дама се крие тайната на нейното наднормено тегло.

Понякога обяснението защо след хранителен режим няма резултати, се крие в анализа на емоциите и амбициите.

Перфекционистката е непредвидима. Тя е на "ти" с всички възможни и невъзможни теории за диетите, знае колко са калориите във всеки домат, изчислява допустимите количества храна по-добре от Айнщайн и въпреки това пълнее или поне не се вталява.

Резултатът от спазването на изпипаните и стриктни режими е пагубно натоварване на психиката.

Този тип дами са много упорити, но поне веднъж на ден се поддават на някое свое изкушение. И после взимат мерки - тотален глад, а след това отново нахвърляне върху вкусотиите.

Но организмът си отмъщава, създавайки депа, за да си спести следващия стрес.

Два-три пъти седмично отпускайте края, но след това минете на максимално лека храна, без да стигате до тотален глад. В събота и неделя - само кисело мляко и плодове.

Бизнес дамите
много рядко успяват да се хранят три пъти на ден. И ако започнат да се закръглят, е добре да знаят, че е настъпил моментът да сядат около масата пет пъти. Това, което трябва да поглъщат, е риба, супа, месо на скара, а преди лягане - само плодове.



Свръхемоционалните представителки на нежния пол преяждат, за да дойдат на себе си, след като гаджето ги е изоставило или след като са се скарали с приятелката си от първи клас.

Ефектът е обратен - много бързо успокоението отстъпва място на чувството за вина и самобичуването. Отчаянието и въобще депресията винаги са съпътствани от качване на килограми.



Когато усетите първите признаци на кризата, пийте по-големи количества минерална вода, която ще напълни стомаха ви и ще притъпи глада. Заложете на антистресовия зелен чай и на продуктите, съдържащи магнезий, съветват от standartnews.bg.