Задължителният аксесоар за това лято са... изящните крака.

И, за да не страдате от тяхната липса, ви предлагаме още едно основно фитнес-упражнение в полза на изваяните долни крайници:

Избутване на лег преса

Лег пресата е уред, който се среща в различни варианти. Движението при него се изразява в избутване на тежест под определен ъгъл.

Най-разпространеният вид преса е с ъгъл на движение от 45 градуса, но има и такива, при които тежестта се движи изцяло хоризонтално (напред) или вертикално (право нагоре).

Мускулите, които натоварва 45-градусова лег преса, са квадрицепсите (четириглавите бедрени мускули), като най-голям акцент получава вътрешната им част.

Най-подходящ за начинаещи е вариантът, в който тежестта се избутва с пълна амлитуда (от долу до горе). При късо отпускане в горната част на движението напрежението е върху мускулите на дупето и вътрешната част на бедрата, а при късо отпускане в доланат част тежестта се поема от задното бедро.

С още упражнения, както и с цялостна програма за изваяно тяло, могат да ви помогнат специалистите в 2fit by Boevski на Цариградско шосе 115 (в The Mall). Телефонът там е 02/8787260.