Една от грешките, които допускаме, когато се опитваме да се разделим с няколко излишни килограма, е че зачеркваме определени храни от менюто си. Обикновено отписваме всичко мазно, защото сме убедени, че мазнините ни държат далеч от перфектното тегло. Всъщност, това не е вярно. Вижте кои са изкусителните храни, които задължително трябва да присъстват в хранителния ви режим, когато сте на диета.

1.Авокадо

То е вкусно и засищащо, което го прави идеален кулинарен избор за вас, въпреки че съдържа прилично количество мазнини. Също така то засилва и имунната система.

2.Яйца

Съществуват различни теории за това дали е добре и по колко яйца трябва да консумираме, когато сме на диета. Те са богати на протеин, витамини, антиоксиданти и наистина много мазнини. В едно яйце се съдържат само 85 калории, а също и полезното вещество холин, което спомага разграждането на храната и мазнините в тялото.

3.Зехтин

Това е най-добрият дресинг за салатата ви. Той съдържа омега 9 мазнини (които спомагат за контролирането на нивото на холестерола в кръвта), а сред чудотворните му въздействия са чувството за ситост и забързването на метаболизма.

4.Сирене

Много от дамите, които са прибегнали към отслабване чрез диета, правят грешката да се лишават от сирене. Да, то е богато на мазнини, но също така съдържа и добро количество протеини и калций, които са важни за здравето ни. Сиренето е чудесен пробиотик, а едно малко парченце веднъж дневно може дори да ви помогне да отслабнете по-бързо.

5.Агнешко месо

Още един добър източник на протеин и мастни киселини. Въпреки че съдържа мазнини, агнешкото е отличен избор в диетичното ви меню.

Четете още: Защо италианките ядат главно паста, а са толкова слаби