Автор
Woman.bg

Кариеристка и майка на две деца разкри как поддържа перфектна форма

Това е Мария Бонд – майка на две деца, която е на 34 г. и е на върха на корпоративната си кариера. Освен това, тя е фитнес модел и състезател, който тренира два пъти дневно. Как го прави?

След като ражда двете си деца Мария започва да спортува и се разделя с цели 40 кг, благодарение на бодибилдинга. Ако я видите на улицата със сигурност ще ви впечатли, фигурата й е просто перфектна. Тя е отлична на работното място, като майка и като съпруга и освен останалите си ангажименти, помага на любимия си в бизнеса му.

„Не мисля, че съм изключителна и невиждана жена. Просто съм организирана и по някакъв начин успявам да вдъхновявам другите. Искам да покажа на дамите, че ние можем да се справим с всичко, стига да подреждаме правилно приоритетите си и да сме борбени.“, споделя Мария.

Ето как протича един нейн ден:

View post on Instagram
 


Тя става в 4.30 ч. сутринта, закусва и приготвя раницата си за фитнес. След това подрежда вкъщи и оправя прането, преди другите да са се събудили. Буди децата си, които са на 4 и половина и 3 години, в 6 ч. Завежда ги на детска градина и в 7.15 ч. вече е във фитнеса. Там тренира 1 час, за да може в 8.30 ч. да бъде в офиса, където прекарва стандартните 8 часа. Напуска работното си място точно в 16.30 ч. Между другото тя работи като мениджър в отдел продажби във винената индустрия и тя всеки ден е обградена от тонове безплатно вино, към което никога не посяга.

Веднага след работа Мария се запътва към детската градина и прибира децата си в 18 ч. След това приготвя вечеря заедно с тях и всички сядат заедно на масата. Когато всички са нахранени, Мария се занимава с домакински дейности и прекарва време със семейството си. Слага децата си в леглото точно в 20.30 ч.

Прави кратка кардио тренировка или прекарва няколко минути в сауната. Следва душ и лягане в 22 ч. Всяка сутрин започва с тренировка за Мария, като 5 дни в седмицата тя прави силови упражнения и 2 дни кардио.

View post on Instagram
 


Всичко е въпрос на организация. Аз никога не седя на дивана пред телевизора. Събуждам се рано сутрин и когато не мога да се справя сама с всичко, моля за помощ. Искам да напредвам постоянно и винаги правя нещо, за да стигна по-близо до целите, които съм си набелязала. Животът е такъв, какъвто си го направиш и липсата на баланс е изцяло ваша вина. Защото когато искаш нещо достатъчно, винаги ще намериш начин да го осъществиш. Ако не го искаш толкова много, просто сядаш на дивана, пускаш телевизора или просто започваш да се оплакваш, мислейки си, че другите имат късмет за разлика от теб. Когато със съпруга ми решихме, че ще имаме деца, си обещахме, че няма да жертваме идентичността си в името на това да бъдем родители и няма да се лишим нито от интересите си, нито темпото ни на живот. Имам блестяща кариера в една от най-големите семейни фирми за вино в Австралия и професията ми ме направи разбираща и изключително гъвкава. Освен това, имам най-подкрепящия съпруг на света. Двамата си поделяме справедливо домашните задължения и когато той вижда, че съм уморена, свършва някои неща вместо мен. Винаги има начин да промениш живота си така, че да бъдеш щастлив. Майки, ние го можем! Ако не харесвате работата си, сменете я. Ако сте нещастни във връзката си, прекратете я. Намирайте решение на проблемите си и бъдете смели.

Всички на тази земя разполагаме само с 24 часа на денонощие, въпросът е как ги използваме.“, разкрива Мария.
Любопитен факт е, че тя невинаги е била във върховна форма. Всъщност, през по-голямата част от живота си е в постояна борба с килограмите. По време на първата си бременност тя е качила 19 кг, а когато кантерът изписал 87 кг, тя решава, че трябва да се вземе в ръце. В момента Мария тежи 50 кг и има няколко спечелени фитнес състезания.

„Щом спрях да кърмя, знаех че е дошъл моментът да се взема в ръце. Започнах да се храня здравословно, да тренирам и направих всичко по силите си, за да съм достатъчно информирана за правилния начин на живот и да бъда човека, който искам да бъда.“, разказва тя.

View post on Instagram
 


Само 10 седмици, след като започва новия си начин на живот, Мария открива, че е бременна с второто си дете. В този момент решава да не се предава и да продължи да бъде физически активна, както и да се храни правилно. В това време тя бяга по 30 км седмично и продължава да тренира. Спира спортния си режим само два дни, преди да роди.

„Веднага щом дадох живот на дъщеря си нямах търпение да се върна към фитнеса. Върнах се в залата месец след това. Постепенно се запалих и по бодибилдинга. Реших да започна работа с треньор и съвсем скоро животът ми се промени напълно. Само за три месеца след първата тренировка участвах на състезание. Никога не съм се чувствала по-щастлива, горда и красива. Ако някой ми беше казал, че ще участвам в маратони и фитнес състезания, нямаше да му повярвам. Да стана майка беше най-невероятното събитие в живота ми и ми даде стимул да се боря и да стана това, което съм днес!“, споделя Мария Бонд.

Дами, време е! Можем го и нищо не трябва да ни спира пред щастието!

Четете още: Диетата на Кейт по време на бременността