Автор
Роси Кацарова

Кангу Джъмпс тренировките - ключът към изваяната фигура

Лятото се задава на хоризонта и е време да помислим как да влезем във форма, за да посрещнем топлото време по най-добрия начин.

Един от ключовите моменти за постигането на поставените цели е спортът. Истината обаче е, че не е толкова лесно да избереш тренировки, които и да са ефективни, и посещението им да ти доставя удоволствие.

Ако искате високо интензивна тренировка, с която да топите калории, и обичате да ходите по клубове и да танцувате под горещи музикални ритми, то Кангу Джъмпс заниманията са точно за вас.

Кангу Джъмпс представлява високо интензивна аеробна тренировка, която се изпълнява със специални обувки. Самото занимание напомня танц, тъй като стъпките се наслагват една след друга и след тяхното комбиниране в края на основната част се получава хореография от движения, изпълнявана под звуците на музикални ремикси. Тренировката продължава около час, но с нея се хабят много повече калории, отколкото с което и да е друго аеробно занимание. Причината е в обувките. От една страна те ви дават възможност за много по-интензивни движения, изразходващи в пъти повече енергия, а от друга – всяка една от обувките тежи близо два килограма, което осигурява допълнително натоварване. С този вид тренировки се стяга и оформя цялото тяло, като акцентът е главно върху коремните, бедрените и гръбначните мускули.

Посредством Кангу Джъмпс сесиите не само се извайва хубава фигура, но и се изправя гръбначният стълб и се подобрява балансът и координацията.

Друг плюс на този вид тренировки е, че те намаляват до минимум възможността от травми, защото щадят ставите, коленете и прешлените на гръбначния стълб. Кандгу Джъмпс тренировките са идеални за хора, възстановяващи се от травми и според някои изследвания намаляват времето за рехабилитация.

"Кангу Джъмпс тренировките са подходящи не само за дамите, но и за господата и децата, като няма ограничение във възрастта. Те не натоварват ставите, увеличават костната плътност и същевременно са лесни за изпълнение. Ако искате да оформите тялото си, е препоръчително да посещавате залата по Кангу Джъмпс поне три пъти седмично. Тренировките са доста интензивни и напрягат цялата мускулатура и чрез тях се развива и баланса и силата, затова те са ви напълно достатъчни, за да влезете във форма за лятото", сподели с нас инструкторката по Кангу Джъмпс по време на събитие под наслов "Да възстановим баланса в тялото".

Четете още: Защо трябва да опиташ бокс точно сега?

На събитието говори и Д-р Райна Стоянова от Клиниката по метаболитно - ендокринни заболявания и диететика на болница "Царца Йоанна", която акцентира върху ролята на пробиотиците във възстановяването на баланса в организма след зимните месеци.

"Пробиотиците станаха част от здравословния начин на живот на българите и те ги възприемат като хранителни добавки, които укрепват здравето и предпазват от болести. Това особено важи при възрастните, тъй като количеството на полезните бактерии в дебелото черво намалява с годините. Същото се отнася и за хората, подложени на постоянен стрес. Едно от важните изисквания към пробиотичните бактерии е способността им да се запазят при преминаването си през горните раздели на стомашно-чревния тракт и да достигнат живи в червата, където се заселват и размножават. Това се постига едва в производството на 5-то поколение синбиотични добавки -от бактерии с двойно покритие, от полимер и полизахарид, които са подложени и на допълнителна крио - технологична обработка", сподели тя.