Автор
Woman.bg

Как да спрем да дебелеем на работното място

Всяка работеща дама, чиято професия е свързана с прекарване по 8, а понякога и повече, часа на компютър, знае колко е трудно да остане във форма. Много от нас са в плен на заседналия начин на живот в името на финансовото си спокойствие, а след тежкия работен ден в повечето случаи нямаме нито време, нито желание за тренировки във фитнеса.

Затова днес решихме да ви разкрием точната формула как да бъдете във форма, дори и прекарвайки цялото си всекидневие пред компютъра. Просто следвайте тези прости трикове:

1.Вървете!

Почти всеки работещ човек използва кола, автобус или метро, за да се придвижи по-бързо до работа и да си подари още няколко минути сън или време за похапване вкъщи. Това е първата и най-основна грешка. Когато работата ни изисква да седим на компютър 8 часа, движението ни извън офиса е повече от задължително. Когато навън е хубаво и приятно, трябва да отделяте малко повече време да пристигнете до работа, вървейки. Използвайте минимално превозни средства. Колкото повече ходите, толкова по-добре тялото ви приема стряскащата липса на движение. Следователно ще спрете трупането на излишни килограми. Хубаво е да правите 10 000 крачки дневно.

2.Ставайте от бюрото на всеки час

Една от най-големите беди, които засядането нанася на организма е забавянето на метаболизма. По този начин вие задържате мазнини, а тялото ви много по-трудно преработва храната, която сте приели. Затова не пропускайте да направите няколко крачки на всеки час. Така ще се чувствате много по-добре.

3.Не обядвайте пред компютъра

Колкото и неотложна работа да имате, винаги можете да отделите няколко минути, за да се нахраните. Диетолозите са категорични, че обядването пред компютъра е катастрофа за организма. Една от основните причини е, че когато се храним на бюрото сме много по-склонни да преяждаме.

4. Обядът е най-важното ядене за вас

Когато отлагаме обяда твърде дълго, заради многото си ангажименти сме склонни да изяждаме много повече, отколкото ни е необходимо. Не обядвайте по-късно от 14 ч., а менюто ви трябва да бъде комбинация от въглехидрати, протеини и зеленчуци.

5.Внимавайте с междинните хранения

Кажете НЕ на шоколадовите блокчета, кроасаните, солетите и други подобни лакомства, които ви спасяват, когато имате нужда от храна, но нямате време. Заместете ги с ядки и плодове и пийте много вода.

Четете още: Най-ефективните упражнения за плосък корем