Как да отслабнем след 30

06 юли 2017 | 13:50
видяна 4791
коментари 2
снимки: Pixabay

Днес очевидно сме на вълна "Клуб 30". Сега ви разказваме за методите да се преборите с излишните килограми, когато сте влезли в декадата на новите 20. Известно е, че човешкият организъм е сложна система, която се нуждае от разбиране и грижи, за да функционира правилно и да бъдем здрави и красиви. 

Един от факторите, с които трябва да се съобразяваме е възрастта ни и нивото ни на физическа активност, когато искаме да коригираме теглото си. И тъй като с годините става все по-трудно да се разделим с излишните килограми и ако когато сте били в гимназията е било необходимо просто седмица или две да се ограничите от някои храни, то след 30 г. забраните стават много повече, а отслабването все повече започва да се превръща в сериозно предизвикателство. Затова е добре от рано да си създадем спортен и хранителен режим, който да се превърне в начин на живот за нас. Но ако сте пропуснали този момент не се отчайвайте и в никакъв случай не се предавайте. Днес ще ви разкрием тайните на тънката талия и хубавата фигура след 30.

1.Не се поддавайте на подсладителите

Да, те съдържат по-малко захар, но според някои учени, подсладителите могат да стимулират глада и по този начин рискувате да прекалите с храната. 

2.Пийте повече водаЗащото тя е извор на младост - има чудотворно въздействие върху кожата и освен това спомага за бързото изгаряне на калориите. Тя засища и често засища измамното чувство за глад, което всъщност е просто дехидратация. 

3.Сбогувайте се със забавленията, свързани с алкохол

Според някои проучвания колкото повече алкохол приемате с годините, толкова по-невъзможно ще бъде да влезете във форма. Концентратите са много калорични и не са никак препоръчителни за диетата ви, особено вечерно време. 

4.Пийте смутита и фрешове от зеленчуци

Особено от зелени зеленчуци като най-препоръчителен е спанакът. Здравословно, вкусно и най-вече диетично. 

5.Сприятелете се със сушените сливи

По принцип сушените плодове не са много препоръчителни за по-строгите диети, но сливите правят изключение. Те засищат глада за сладко, освен това спомагат и за метаболизма. Разбира се, не прекалявайте и с тях. 

6.Намалете приема на месоНаправете си примерно меню за седмицата и си задайте ден или два, в които да ядете месо. През останалото време е добре да се ограничавате от него, защото през този сезон тялото ни се нуждае от по-леки храни (като плодове и зеленчуци), които да преработи по-лесно. 

7.Не избягвайте "златното правило"

А именно никога да не оставате гладни и да не държите стомаха си празен, защото това не е благоприятно за метаболизма ви. Консумирайте леки храни често и по малко, за да бъдете сити и красиви.

 

8.Закусвайте правилно

Най-добрият и бързият начин да отслабнете е като започвате деня си с правилната закуска - богата на протеини, която ще ви засити за по-дълго време и ще ви даде сили за целия ден.Четете още: Линда Еванджелиста: Не ставам от леглото за по-малко от 10 000 долара


Коментари

2
  07 юли 2017 | 19:24 отговор
 

Хехе Смутито от спанак било ВКУСНО!

 
1
  07 юли 2017 | 16:48 отговор
 

Ами,не знам- на 30 сигурно ще отслабнем така както и на 15 години...Малко сме преееекалено младички, за да ни тревожи такова нещо,нали?!...

 

Добави Коментар

Най-четени