Все не можете да се накарате да започнете да спортувате или пък сте недоволни от резултата от тренировките си?

Прегледайте нашия хороскоп, може би ще е достатъчно да промените вида натоварвания, за да постигнете успех.

Важно! Всички приведени по-долу препоръки са предвидени за физически здрави хора. Ако страдате от някакви хронични заболявания, непременно се консултирайте с лекуващия си лекар преди да започнете да тренирате и никога не премълчавайте здравословните си проблеми пред треньора!

Сред всичките видове тренировки със сигурност ще намерите вариант, който да оправдае очакванията ви!

Овен

“Високо, високо, високо!”, това е девизът на повечето Овни, затова на тях им трябва спорт, който да покачва адреналина в кръвта и да изисква бърза и навременна реакция. Подходящи спортове за представителите на този зодиакален знак са спортното катерене, алпинизмът, планинското колоездене и дори “соловото” свободно катерене – изкачване на отвесни скали без осигуровка.

Следващи в списъка са бойните изкуства, тенисът, голфът и сноубордът. Овните имат добре развито усещане за тялото си, затова с готовност и желание посещават фитнес-залата и често допълват графика си и с домашни тренировки – ходене на степър-уред или упражнения с гирички. Представителите на тази зодия са склонни да тренират твърде много и да пропускат загрявката. Не забравяйте да загреете преди тренировка, така ще намалите шансовете да получите травма.

Телец



Идеалният спорт за Телеца е този, който ще му даде чувство за сигурност и задоволство от собствената му издръжливост. Затова сутрешното и вечерното бягане за здраве или пък тичането на пътека са перфектни за Телците, също както и функционалните тренировки. На представителите на тази зодия ще им е много по-лесно да се накарат да спортуват, ако тренировките им доставят и удоволствие. Например Телците с огромно желание ще предпочетат дългата разходка с колело, завършваща с пикник сред природата пред велоаргометъра на закрито. Въпреки че тренировките на велоаргометър също са подходящи за тях. Телците не бива да забравят, че за тренировката е важна не само загрявката, но и разгрявката.

Близнаци

Близнаците обичат новото и непознатото, затова еднообразните и монотонни тренировки ги отегчават твърде бързо. За представителите на тази зодия са подходящи интервални или циклични комплекси от упражнения, тренировки, комбиниращи кардио и силови упражнения, както и нови и нестандартни програми, като например Jukari Fit to Fly. Тъй като Близнаците са по-“разхвърляна” зодия и трудно се съсредоточават само върху едно нещо, за тях ще е полезно да усъвършенстват концентрацията си с помощта на йога или източни бойни изкуства, т.е. спортове, в които освен тялото се тренира и духът.

Рак



Раците са просто създадени за водни спортове, но заради засилената си чувствителност и предпазливост често не рискуват дори да се потопят в басейна, ако в него плуват повече от двама души едновременно. В такива случаи жената-рак заема крайното място на фитнес-бара. За да си създадат необходимата им атмосфера на уединение, Раците могат да си вземат МР3-плейър и слушалки, които да блокират максимално околните шумове. Водните тренировки могат да се допълнят с бягане или кардиотренировки на елипсовиден степър или бягаща пътека.

Лъв

Лъвиците обикновено обожават груповите програми, независимо от това дали са за силови тренировки или за спортни танци. За тях е важно не само физическото натоварване, те искат да блеснат в цялата си прелест пред публика. Но Лъвиците не бива да имат твърде високи изисквания за формата си – желанието им да се изтъкнат пред другите ги кара да изпълняват всички упражнения максимално добре и понякога да се натоварват твърде много. Това може да доведе до принудителна едноседмична почивка за възстановяване още след първата тренировка. За Лъвиците, които търсят нещо по-интересно, са подходящи курсовете по стриптийз.

Дева



Девите обожават реда и систематичността във всичко, на тях не им стигат груповите тренировки, при които треньорът често не успява да обърне внимание на всички. Представителите на този зодиакален знак имат нужда от индивидуален план на тренировките, съставен от компетентен треньор. Идеалният вариант за Девите е да си намерят личен треньор. Повечето Деви са достатъчно стройни по природа, но въпреки това се справят с физическите натоварвания не по-зле от по-едри хора. Във всички случаи обаче натоварването и броя на повторенията трябва да се подберат индивидуално.

Везни

Везните също като Близнаците бързо се отегчават от еднообразни тренировки. Самата мисъл, че ще трябва в продължение на 45 минути “просто” да бягат на пътеката “наникъде” веднага убива спортния им ентусиазъм. Този проблем може да се реши с помощта на филми, музика или тренировъчен уред с дисплей, на който да се показва дистанцията от старта до финиша. За да избегнат проблемите с гръбнака и болките в кръста, Везните е добре да плуват, най-вече по гръб. Представителките на тази зодия са винаги добре приети във фитнес-клубовете заради общителността си и лесно си намират приятели.

Скорпион



Скорпионите обикновено нямат повишен интерес към спорта, особено ако не могат да постигнат добри резултати веднага. Затова за тях са подходящи тренировки със състезателен елемент, т.е. различни спортни игри като тенис, волейбол или федербал. Важно е да се постараят да приемат спокойно пораженията – в крайна сметка винаги могат да пробват друг спорт, ако практикуваният в момента не им се удава.

Стрелец

За Стрелците са подходящи всички тренировки на открито – бягане за здраве, конна езда или ски-трекинг. Сред Стрелците има и много почитателки на плажния волейбол. Ключовите думи в случая са “чист въздух” и “слънце”, които лесно се намират в планината. И колкото и банално да звучи, представителките на тази зодия обикновено се справят отлично със стрелбата с лък. Стрелците, които търсят нещо по-различно и “приключенско” могат да потърсят специализирани школи за стрелба с лък от кон.

Козирог



Стандартните групови тренировки обикновено са твърде скучни за Козирозите. Те търсят нещо по-интересно, например участие в маратонно бягане или пък каране на ски и сноуборд. През летните месеци подходящ спорт за тях е уинд-сърфът. Козирозите са много издръжливи и не се опитват да докажат на всички, че са се родили с щеки в ръцете или сноуборд на краката – те ще предпочетат да вземат няколко урока при инструктор, след което вече да блеснат с уменията си на пистата.

Водолей

Водолеите често се измъчват от някакви смътни съмнения и тревоги, те трудно понасят сивото ежедневие и имат нужда да знаят със сигурност, че занапред нещата могат да се променят към по-добро. Представителките на тази зодия могат да стабилизират душевното си равновесие с помощта на йога, пилатес или чи-гун. Водолеите са склонни да надценяват физическите си възможности и да пренебрегват здравословните си проблеми. Затова е добре да запомнят, че не бива да се връщат към тренировките, преди да са се възстановили напълно от травма или заболяване.

Риби



Рибите не са почитатели на тренировките в зала, но могат да си променят мнението, ако срещнат компетентен личен треньор, който да ги хвали и поощрява. С други думи – да играе ролята на допълнителен източник на мотивация, тъй като представителите на тази зодия са твърде самоктитични. За силови тренировки Рибите могат да посещават групови занятия по ABS и ABL, както и уроци по танци – просто за удоволствие. Рибите също така се чувстват добре, ако тренират заедно с приятели.