Автор
Woman.bg

Диетата и тренировъчният режим на новата Лара Крофт!

Тя е красива, тя е елегатна, тя е талантлива. Тя е Алисия Викандер и е актрисата, избрана да изиграе Лара Крофт в новия екшън филм за сексапилната археоложка, владееща до перфектност бойните изкуста.

За да се превъплъти в ролята успешно, Викандер трябва да се раздели с няколко килограма и да натрупа мускули. За целта тя спазва стриктен хранителен и тренировъчен режим и вярваме жертвите не са били малко, но когато трябва да влезеш в обувките на героияна, изиграна преди това от Анджелина Джоли, се налага да си наистина безупречна.

За целта Алисия прибягва до услугите на звездния диетолог и треньор Магнус Лъджбак. Той работи с красавицата в продължение на три месеца и крайният резултат е наистина впечатляващ – Викандер сваля няколко килограма и на екрана блесва с изящна фигура, като подчертаваме - тя е не просто слаба, а с развита мускулатура.

По време на снимките на лентата Алисия тежи 53 килограма при ръст от 165 сантиметра, а телесният индекс на мазнините е сведен до позволения минимум. За да постигне това, красавицата тренира по Магнус метода – тренировъчна програма, измислена от самия Лъджбак.

Тя представлява високо интензивна сесия включваща упражнения с тежести и такива за развитие на силата и издръжливостта. Тренировките са шест пъти в седмицата по един час и към тях често се добавят занимания по различни бойни изкуства, сред които и ММА.

"Разбира се, за да се достигне търсения резултат, е важна и диетата. В случая с Алисия тя се придържаше към кето хранителен режим", разкрива Магнус.

Този модел на хранене се основава на постигането на т.нар. "кетоза". Това е състояние, което настъпва, когато тялото е лишено от въглехидрати и черният дроб започва да превръща мазнините в мастни киселини и кетонови тела. Кетоните заменят въглехидратите като основен енергиен източник на организма и тялото ви започва да гори мазнини, докато сте заети с всекидневните си дейности.

За да се постигне кетоза, трябва да се приемат до 35 грама въглехидрати на ден и голямо количество мазнини. В случая с Алисия тя е ядяла по едва 25 грама на ден, което за сравнение е чаена чаша с боровинки.

За да се превключи организмът на модел на работа, използващ за енергия мазнините, тоест хабящ тях вместо въглехидратите, Алисия е изключила изцяло тестените изделия и приема въглехидрати единствено под формата на минимално количество зеленчуци (да, те също съдържат въглехидрати). Менюто се състои основно от рина и морски дарове, като източник на протеини, и мазнини под формата на авокадо, ядки и кокосово масло. Изцяло са изключени зърнените храни, бобовите растения, кореноплодните зеленчуци, повечето плодове и млечните продукти.

View post on Instagram