Диета с лимони и мед

29 юни 2011 | 13:00
видяна 13598
коментари 20

Това е една от най- бързите и най-кратки диети – продължителността й е само два дни.

Този кратък срок позволява до минимум да се намали калорийният прием за денонощие и да се застави организма да премине изцяло в режим на използване на вътрешните резерви, т.е. да топи натрупаните мазнини.

Като всички кратки диети, лимонено-медната само отчасти успява да намали складираните в тялото мазнини. За да се намали съпровождащия процес на изхвърляне и на течности, диетата включва изискването да се приема голямо количество вода.

Меню на лимонено-медната диета

То изисква пълен отказ от хранене през двата дни и неговата замяна с прием на течност с висока киселинност. Тя се приготвя като се смесят 3 литра изворна (т.е. не минерална) негазирана вода с прясно изцедения сок на 15 лимона и 50 грама мед. Това е и единственото, което е разрешено за времето на диетата. Енергийната стойност на лимонено-медната смес е на практика нулева, т.е. отслабването започва незабавно и е бързо. Голямата киселинност позволява да се потуши чувството за глад, а в същото време глюкозата и захарозата от меда, при отсъствие на каквито и да е мазнини и белтъчини, дава възможност за интензивно намаляване на теглото за сметка на запасите от мазнини в тялото.

  

Освен лимонено-медния сок през двата дни може да се пие и неограничено количество вода, но негазирана и неминерализирана, или зелен чай (без захар!).

Плюсове на лимонено-медната диета

Тя е една от най-бързите, а този показател на една диета за отслабване често определя и нейния избор. Подходяща е дори и за двата почивни дни – събота+неделя и 2 кг по-малко.

Най-често резултатите са впечатляващи. Лимонената киселина позволява бързо да започне разграждане на мазнините и тяхното извеждане от тялото заедно с натрупаната шлака и токсини.

Също както оризовата диета лимонено-медната помага за намаляване на целулита.

  

Още един неин плюс е, че медът поддържа силите на организма и намалява усещането за слабост, характерно за други диетични планове.

Недостатъци на лимонено-медната диета

Тя е противопоказана за хора с камъни в бъбреците и редица хронични заболявания. Затова е необходимо преди започването й да се консултирате с вашия личен лекар или диетолог.

Друг недостатък на диетата, според някои специалисти, е в малкия прием на енергизиращи вещества. По тази причина, ако решите да я ползвате, най-добре изберете двата почивни дни.

Не си струва риска да продължите диетата и след двата дни – дайте си поне седмица почивка, през която можете да се върнете към нормалния си начин на хранене, но без да злоупотребявате, пишат от dieti.info

Още по темата

Коментари

20 best link build
  16 октомври 2013 | 15:05 отговор
 

oKDDKC Thanks-a-mundo for the post.Really looking forward to read more. Want more.

 
19 awesome link building
  25 септември 2013 | 04:14 отговор
 

cJYh98 Really enjoyed this blog article.Much thanks again. Keep writing.

 
18 seo service
  28 май 2013 | 11:22 отговор
 

ZE7ljR Hey, thanks for the blog post.Really looking forward to read more. Great.

 
17 good seo
  25 май 2013 | 23:41 отговор
 

Wza29D I truly appreciate this article. Great.

 
16 clomiphene 25 mg
  27 февруари 2013 | 14:05 отговор
 

Ys7Mxk I cannot thank you enough for the blog article.

 
15 Bristol Airport Hotels
  19 април 2012 | 22:48 отговор
 

xutjFB Great blog.Much thanks again. Great.

 
14 Криси
  19 август 2011 | 09:34 отговор
 

Върху мен също има ефект :) свалила съм 2 кг без да усетя глад, нито да се почувствам отпаднала. Надявам се да няма, така наречения, йо-йо ефект, така че ще започна леко захранване и отново ще коментирам :). Успех на всички, който се заемат с нея !!!

 
13 Resurrection
  15 юли 2011 | 12:12 отговор
 

Диетата има ефект,поне върху мен.За два дни (сряда и четвъртък) свалих 3 кг.Разбира се не личи много,но все пак има жени,които искат да свалят само толкова.Мислех си,че няма да издържа,но през тези два дни въобще не съм огладнявала и да ми пукат червата от глад.Чувствах се сита,все едно не съм спирала да ям.

 
12 veselina Veleva
  01 юли 2011 | 12:05 отговор
 

Здравейте!На мен ми бяха казали нещо подобно,но половин изцеден лимон с една лъжичка мед се разбърква и се изпива сутрин на гладно.Бях започнала да го пия но се отказах,честно казано не знам защо1мОЖЕ БИ ЗАЩОТО ИСКАМ РЕЗУЛТАТИТЕ ВЕДНАГА А ТО НЕ МОЖЕ,БЯХА МИ ГО КАЗАЛИ ЗА ЦЕЛУЛИТА>

 
11 Mimi
  30 юни 2011 | 21:15 отговор
 

И аз смятам на първи да я пробвам, но май ще е само един ден...пък да видим :) На 2.07. ще пиша ;)

 

Добави Коментар

Най-четени