8 тайни за стройна фигура от Азия

18 август 2017 | 12:10
видяна 7065
коментари 3
brightside.me

Азиатците са известни не само с младоликия си външен вид, но и със стройните си фигури. С какво техния начин на живот се различава от нашия и кои са нещата, благодарение на които се радват на изящни тела дори и в напреднала възраст, може да разберете в следващите редове:

Отношението към храната


Освен качеството на храната и количеството на порциите е важно и отношението към яденето. На запад храненето не е естествена нужда, а развлечение.

Не, че азиатците не обичат да ядат - и те като западните общества се наслаждават на вкусните ястия, но гледат на храненето основно като на начин да задоволят нуждите на тялото си.Размерът на порциите


По правило азиатците ядат малки порции, а трапезата им е отрупана от много ястия, от които всеки седнал на масата опитва.

Проучване на университет в Корнел доказва, че дори намаляването на порцията само на едно от яденията за деня оказва влияние върху теглото. Участвалите в изследването намалили грамажа на обяда си и ядели, колкото си искат през останалата част от деня. В резултат те отслабнали, което доказва, че дори минималното намаляване на порциите помага за загубата на тегло.Начинът на приготвяне на храната

В азиатската кухня има редица пържени ястия, но основно храната се готви на пара.Ферментирали храни

Супата Мисо и Кимчи са само част от ферментиралите храни, които азиатците ежедневно консумират.

По време на ферментацията бактериите преработват въглехидратите в млечна киселина, която обогатява състава на храната с полезни ензими, витамини, омега-3 мастни киселини и пробиотици. Те подобряват състоянието на стомашно-чревния тракт и забързват метаболизма, което повлиява благоприятно на фигурата. Морска храна

Не можем да си представим азиатската кухня без изобилие от риба и морски дарове. Този вид продукти са богати на полиненаситени омега-3 мастни киселини. Те влияят положително не само на имунната система, сърдечно-съдовата и репродуктивната, но и на загубата на тегло.

Изследване, проведено в рамките на 3 седмици, показва, че при едни и същи условия, тоест еднакъв хранителен и тренировъчен режим, групата от доброволци, която получавала омега-3 капсули, губи повече от 1,5 кг в сравнение с тези, които са приемали плацебо хапчета.

"Не" на студената вода, "да" на чая

За разлика от европейците и американците азиатците обикновено комбинират храната си не със студена вода или сода, а с топъл зелен чай. Съществува теза, че студената вода, особено в комбинация с мазни храни, забавя процеса на храносмилането, като това може да доведе до увеличаване на теглото.Десерт, но какъв?

Десертите, консумирани в западния свят, са чужди за азиатците. Те ядат сладки неща, но предимно такива, направени от ориз, водорасли, червен боб, плодове, ядки и семена. Тоест далеч по-здравословна и диетична алтернатива на предпочитаните от нас лакомства.

Медитация и упражнения

Традиционната азиатска медицина обръща голямо внимание на превенцията на болестите и се стреми да премахне корена на болестта, докато западната медицина работи главно с нейните последици. Ето защо в Азия широко се практикува медитация, Тай чи и други дейности, за да се предотврати развитието на някои заболявания, включително затлъстяването.

Още по темата

Коментари

3
  07 септември 2017 | 00:04 отговор
 

Плюскай блажно, пий газирано, яж по една тава манджа и не се бой, така ще си поддържаш очертанията и атрибутите... Пуйко, хората са ти написали и обяснили, че това е здравословна храна, заради този начин на хранене почти няма да видиш престасалото тесто на ханша и гъза да се друса и люлее. Явно ти е затлъстял и простия мозък, освен големия задник с очертания и атрибутите от сланина по шкембето.

 
2
  06 септември 2017 | 23:59 отговор
 

Свинята Пиги рече и отсече.

 
1 за какво говорите,бе
  18 август 2017 | 20:01 отговор
 

За какво говорите?!Азиатките са много ОЩЕТЕНИ откъм телесни данни.Изключително слаби и безформени фигури...сякаш нямат никакви атрибути и очертания.Вие това ли смятате за "привлекателно"?!Нямат нито задници,нито ханш,нито нищо...НЕ бих желала такава фигура. Но така или иначе повечето от вас, като ви гледам по улиците,сте същите безформени дъски!

 

Добави Коментар

Най-четени