Автор
Цвета Герчева

Какво не знаем за света на чая - Woman.bg стартира специална Tea Academy

Навън вече е доста хладно. Сутрините са студени и мрачни, а всичко, което искаме във вечерите, в които оставаме вкъщи, е топлина, спокойствие и може би чаша горещ дъхав чай. Да, сезонът на чая вече настъпи, а в дните преди декември ние всички имаме само едно желание - да имаме една вълшебна и красива Коледа.

И тъй като точно сега е времето от годината, в което правим своята равносметка и успяваме да откраднем малко повече часове, в които да се насладим на домашния уют, ние в Woman.bg решихме да ви помогнем да се потопите в дъхавия, ароматен свят на чая с една нестандартна и много, много полезна Tea Academy.

В следващите месеци ще ви поканим на едно пътешествие по пътя на чаените листенца, ще "берем" връхчетата на чаените храсти на зазоряване в Азия и Африка, ще ви въведем в магията на чаената запарка, ще ви разкажем какви точно са полезните свойства на тази така любима наша напитка и защо човечеството предпочита да пие чай от хилядолетия.

От екзотичните кафенета на Ориента до чаените салони на Венеция и легендарното кафене Флориан - по време на нашата специална чаена академия ще ви разкажем защо всяко пакетче чай е толкова специално и каква е причината организмът да има такава нужда от чай в студените дни.

Не на последно място - ще попитаме и експертите как точно да сервираме чая, защо е полезно да го пием, когато сме на диета и какви са тайните на чая, които все още не знаем.

И все пак - няма да забравяме да пием от любимия ни Ahmad tea. Ще се наслаждаваме на различните му бленди, ще експериментираме с интензитета на запарката и ще се наслаждаваме на зимните дни с чаша дъхав чай в ръка. Още ли не сте си направили чаша чай? Топлете водата, вземете любимата си керамична чаша, сложете пакетче добър чай и следете нашата Tea academy, защото чаеното пътешествие ще бъде повече от интересно, обещавам ви!