Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмичен хороскоп за всяка зодия!

Овен - Ще бъдете изпълнени с дух на инициативност и решителност, можете да постигнете много през следващите дни. Вие лесно ще се движите във вихъра на събитията, имате достатъчно сила и енергия, за да се справите с всяка ситуация. Пълни сте с енергия и ентусиазъм, но не правете твърде смели планове. Важно е да помислите за тяхното поетапно внедряване. Грижата за външния ви вид е сред вашите приоритети. Добро време за посещение на солариум, козметик и т.н. Все още сте емоционално уязвими. Поглезете се с вкусна храна, вземете си гореща вана с успокояващи масла, масаж - наистина се нуждаете от малко повече удоволствия. Избягвайте разгорещените дебати и активната комуникация през този период - погрижете се да съхраните вашата енергия, не я губете напразно.

Телец – През седмицата ще преобладава доброто настроение. Ще бъдете спокойни вътрешно и външно. Слънцето ви обещава впечатляващи постижения. Родените през първата десетдневка да внимават повече с финансите. По време на работа сте застрашени да извършите грешка. Бъдете по-предпазливи! Бъдете готови за внезапно променящи се ситуации. Не се паникьосвайте обаче. Не забравяйте от какво имате нужда и не пренебрегвайте своите потребности. Квадратурата на Венера показва, че трябва да поставите отношенията си на първо място. Влиянията на звездите сега са противоречиви, така че са възможни трудни ситуации в отношенията. Старайте се да се държите внимателно с близките си, избягвайте конфликтите. От една страна, романтиката може да не е достига в отношенията, но от друга страна, тя ще се издигнете до по-високо ниво на взаимно разбирателство. Тези, които са сами ще привличат нови хора, но от бившите партньори се дръжте далеч.

Близнаци – Тази седмица си трябва да бъдете особено внимателни към външния си вид, защото може да имате среща, която решително ще промени целия ви живот. Този период е благоприятен за стартирането на нови сериозни проекти. Планетарните влияния са противоречиви, затова използвайте възможностите си, но не поемайте излишни рискове. Творческите идеи ще се сипят от вас като от рог на изобилието. Нова фаза в живота ви започва. Това е важен период за професионален растеж и духовно развитие. Вашата общителност и позитивност ще намерят своето достойно приложение. През втората половина на седмицата са възможни приятни срещи и пътувания. По отношение на семейните въпроси - сега е подходящо време да преразгледате взаимните си задължения. Вие ще бъдете изключително разбиращи и сърдечни към хората, които ви обкръжават. Ще имате много време да се срещате с приятели, но партньорът ви може да се почувства пренебрегнат.

Рак –За щастие, съдейки по астрологичните признаци, сериозни проблеми през тази седмица не се предвиждат. Най-важните неща е по-добре да се опитате да разрешите в самото начало на периода. Избягвайте ненужните разходи и вземането на прибързани решения, които в бъдеще ще причинят загуба. Замислете се за допълнителна работа, която ще разшири вашите възможности във финансов план. След лекия спад на жизнената ви енергия, физическите ви показатели сочат леко повишение, наедно с интелектуалните и емоционалните. Може да се каже, че ще бъдете в добра кондиция. През втората половина на периода можете да намалите темпото и да отделите повече внимание на здравето и семейството. Раците, които са сами, където и да се появят, бързо ще привличат вниманието на противоположния пол. Ако не срещате ответна реакция от страна на човека, който ви интересува, то по-добре се откажете, защото едва ли ще бъдете щастливи с този човек.

Лъв – Добра седмица за смели и енергични действия. Първите събития могат да ви донесат щастлив знак, стига да можете да го разпознаете навреме. Някои ще се придържат към консервативните си възгледи, други ще се заемат с вътрешната си трансформация. Венера ще ви придаде блясък, какъвто не сте имали от дълго време. На повечето от околните им е приятно да ви слушат, да се любуват на вашия ентусиазъм, който също ги прониква. Позитивното ви настроение им действа заразяващо. Оглеждайте се добре, защото ако все още сте свободен човек, изведнъж можете да спрете да сте такива. В любовта ще влагате повече страст. Вашето неискрено поведение може да предизвика ответна реакция у партньора ви, затова бъдете повече последователни и тактични. Спорове за това кой е крив и кой е прав няма да доведат до нищо.

Дева – В началото на тази седмица се концентрирайте върху работата, защото можете да направите повече от предвиденото. Всичко ще бъде наред, но някакво безпокойство въпреки това ще ви човърка. Уединението ви ще помогне да поставите вашите мисли и емоции в ред и да намерите вътрешно спокойствие. Луната ще благоприятства решаването на финансови и семейни проблеми. Важно е да бъдете съсредоточени. Само логиката и здравия разум ще ви спасят от лекомислени постъпки. Ще се появят не лоши алтернативи имащи отношение към работата или деловата обстановка. Всяка от новите възможности има своето преимущество. Разпределяйте силите си адекватно, не се пренапрягайте. Планетарните енергии ще засилят вашата чувственост и силното влечение към физическата страна на любовта. Чрез интимността може да намерите хармония в отношенията. Тези, които са сами ги очаква приключение, но трябва да внимават.

Везни – Везните, които вече са в отпуск, не трябва да се тревожат за нищо. В организацията по време на вашето отсъствие няма да се случи нищо лошо. Ако обаче ходите на работа, борете се за повишение, тъй като сега е благоприятно за това и звездите ви подкрепят. Меркурий ще ви направи по-внимателни и мъдри. Въпреки това, не очаквайте, че периода ще остане много спокоен, няма да избягате от тревогата и дори от стреса. Но в резултат ще постигнете значителен напредък. Звездите ще ви подкрепят в усилията ви, ще можете да направите много, но само ако знаете какво искате. Ако целите не са ясни, енергията ви ще бъде пропиляна напразно или още по-лошо, ще се изрази чрез суета и конфликт. Тази седмица ще сте зашеметяващи и чувствени, изпълнени с любов към другите и желание да помогнете на всеки за всичко.

Скорпион – Ще имате достатъчно енергия и работоспособност през седмицата. Ще намерите решения за трудни задачи, ще забележите успешни възможности. Погрижете се за правилният баланс между труд и почивка. Периодът е благоприятен за малки придобивки. Имате всички шансове да реализирате новите си идеи. Възможни са парични постъпления през втората половина на седмицата. Ако правите бизнес, тогава имате възможност да сключите много добра сделка или да постигнете един много печеливш договор. За ваше добро избягвайте дискусии и спорове, особено ако сте родени през първата десетдневка на този знак, защото Марс в квадратура ви прави много чувствителни и обидчиви. Може да ви накара да се оплаквате от мързеливи колеги или неработещи технически средства. Използвайте своето обаяние и шармантност. Търсете социални контакти, бъдете активни и действени. Най–после намирате подход към половинката си и изчиствате леките недоразумения.

Стрелец – В близките няколко дни ще бъдете бодри, енергични и преизпълнени с оптимистичен поглед върху живота. Сами ще се удивлявате на собствения си потенциал и лекотата, с която ще управлявате ситуациите. Независимо от благоприятния период, дръжте всичко под око лично. Ще успеете да решите финансовите си проблеми. Позволете на събитията да следват своя естествен ход. Ако не бързате, обстоятелствата могат да се обърнат във ваша полза. Рационалният ви подход към някои събития, може да ви постави в позиция на отчуждение от определен кръг хора. Дипломация и чар - това са качествата, с които ще преодолеете всякакви препятствия. Ще бъдете доста ярки личности през следващите дни, ще греете със собствената си неотразима светлина и ще очаровате околните. Може да имате много интересни възможности за запознанства, но приятелството, което може да се появи, едва ли ще се превърне в нещо по-сериозно.

Козирог – Ще имате оптимистично разположение на духа. Успехът е възможен само в този случай, ако умело използвате преимуществата си. Ако се заемете с организационните въпроси, то ще се покажете откъм най-добрата си страна. Необходимо е да проявите определена бдителност и избирателност в контактите. Избягвайте да правите обещания, които трудно можете да изпълните. Предстоят делови отношения, където критерии за успешност ще бъдат практичност, законност и достоверност на информацията. От това до колко сте осведомени, зависи много. Витаенето в облаците несъмнено е много приятно, но звездите ви съветват да се спуснете на земята. Може да станете обекти на критики и недоумение с някои свои постъпки. В началото на седмицата трябва да сте пестеливи на сили и на средства. В края й обаче можете да разпуснете и да се наслаждавате на собствения си успех с чисто сърце. Предстоят интересни събития.

Водолей – Седмицата ще премине в спокойна, дори и малко скучна атмосфера. Внимавайте да не действате в ущърб на себе си и другите, защото действията ви могат да станат твърде настоятелни и дори агресивни. Избягвайте да вземате прибързани решения, в противен случай по-късно ще се окаже, че не сте в състояние да контролирате ситуацията. Крайно време е да отделите повече внимание на себе си. Частично подменете гардероба си. Обективно оценявайте външния си вид, може би е време да промените нещо в него? Слушайте интуицията си и се опитайте да разберете правилно посланията, които ви изпраща. Ако в резултат на действията си развалите нещо, това означава, че вашите емоции са заглушили вътрешния глас. Удачен период за решаване на важни въпроси, за финансови операции и вложение на капитали, както и за всякакви срещи. Способността ви да правите всичко максимално бързо е похвална, но нервната ви система е доста напрегната. Избягвайте спорове с партньорите си. Пререканията могат доста да влошат отношенията ви, а не това ви е нужно сега.

Риби – Седмицата ще е активна, перспективна и хармонична. Намерете време да въведете ред в делата си. Ще работите много, а често ще изпълнявате и чуждите отговорности. На вашето великодушие трябва да се завижда, но така хабите излишни сили и енергия. Вие също се нуждаете от разбиране и подкрепа. Не трябва да вземате прибързани решения, по-добре е да оставите нещата да се случват сами, а съдбата сама ще намери най-безболезнения изход от трудна ситуация. Периода е добър за търсене на работа, за създаване на връзки. Понеделник и вторник имунитета ви е намален. Втората половина на периода има по-благоприятно влияние. През уикенда са възможни приятни срещи с приятели. Също така трябва да помислите за възможността да пътувате. Комфортът в дома е необходимо условие за нормален живот през следващите дни. Ставате твърде податливи на чуждо влияние, твърде романтични и обръщате неусетно гръб на здравия разум. За свободните представители на знака ще има доста благоприятни възможности, стига да не ги пропилеете напразно.