Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Напрегнат транзит на Плутон!

Тази прогноза се отнася за родените през 9-11 януари; 9-11 април; 11-13 юли; 12-14 октомври на всяка една година. През 2018 година Плутон ще бъде в съвпад, квадратура или опозиция към вашето рождено Слънце.

Плутон е най-бавната планета от всички планети на нашата Слънчева система. За да премине през целия зодиакален кръг са нужни около 248 години. Във всеки знак той се задържа от 13 до 30 години. В настоящето време Плутон се движи в знак Козирог от 27 ноември 2008 година и ще остане до януари 2024 година. Промените, които тази планета предлага, понякога насилствено, често са много големи и важни. Когато образува своите напрегнати аспекти (съвпад, квадратура, опозиция), означава, че вашето „Аз” е съзряло и сте готови за трансформация на личността. Позволете на цялото богатство на вашата личност да се прояви. Не се плашете от тъмните страни на своята душа, а ги трансформирайте, за да постигнете лична сила.

През 2018 година трябва да преразгледате радикално живота си и всичко, което е разочароващо и отживяло да поправите, да внесете изменения или да се освободите от него. Това може да засяга различни сфери на живота ви – брак, всякакви взаимоотношения, работа, нещо друго. Може да изпитате разочарование, което цели да ви обърне към истинските ви нужди и желания. Ако в миналото сте променили вашите идеали, може би сте пожертвали нещо или сте действали от страх или поради егоистични подбуди, сега е време да се обърнете към себе си и да приемете всички свои аспекти на личността, да приемете всички свои слаби и силни страни. Ще трябва да се занимавате със самоанализ, да се приемете изцяло и да се освободите от всичко излишно в живота ви. Често Плутон се стреми да ви подтикне да осъзнаете потенциала си, който ви е даден при раждането и по някаква причина не е бил използван. Например човек след като половината си живот се е опирал на партньора си или родителите си, може да стане сега независим. В този случай Плутон може да отдели човека от тези хора, които са служили досега като негова опора и той да постигне независимост и увереност в себе си. Ако човек има слабости, но се опитва да не ги забелязва или не иска да ги признае, опитва се да "поддържа" стандартен образ на "силна личност" през целия си живот, в този случай Плутон също ще постави човек на своето "истинско място". Възможно е да възникнат ситуации, в които той ще трябва да осъзнае тези свои слабости и да се приеме такъв, какъвто е.

При такива напрегнати транзити на Плутон човек може да изпадне в тежко психологическо състояние, освен разочарование, да стигне даже до депресия. Тези състояния са резултат от самозаблуди в миналото. Фактът, че нещо е било построено върху „гнила” основа, която Плутон сега иска да разруши.
Има опасност да бъдете въвлечени в ситуации, в които ще вложите цялата си страст, на която сте сопсобни и ще искате да запазите нещо на всяка цена, да подчините, да манипулирате, да властвате или да си отмъстите на някого за нещо. Бъдете предпазливи и не се оставяйте на такива мании и чувства, не се опитвайте да разрушите нечий живот.

Ще трябва да затворите стари глави от книгата на живота си, тъй като вече сте израснали на по-високо ниво. Ако се вкопчите в миналото, промените могат да бъдат много болезнени. В най-лошия вариант, ако с всички сили се противопоставяте на промените, Плутон може да донесе суицидни мисли (мисли за самоубийство, преживяване за тежка безнадеждност или вина, социално отдръпване , превъзбуденост). Транзитите на планетата не призовават човек към смърт, а изискват вътрешна трансформация – смърт на някои негови остарели и негативни вярвания и възгледи. Промените могат да бъдат сравнени с хирургическа операция. В началото е много болезнено, после става по-лесно. Необходимо е да се освободи енергия за нов живот, за нови преживявания, нов опит. В положителен смисъл Плутон чрез транзита си към Слънцето, ви зарежда с мощен енергиен потенциал и можете да извършите такива действия, които по-рано сте считали за немислими. Може да нарасне вашата значимост и популярност, особено ако сте социално активна личност и сте в състояние да поемете отговорност за живота си. Ще можете да укрепите волята си и да осъзнаете своята духовна сила.

Това положително влияние на Плутон ще бъде по-важно за Козирозите, защото Плутон прави аспект съединение със своето Слънце. При Рак, Овен и Везни, транзитът на Плутон вероятно ще предизвика известно напрежение, те ще трябва да положат повече усилия, за да стабилизират живота си.

При съвпад на Плутон към рожденото ви Слънце (9-11 януари Козирог) ще покажете голяма сила на волята.

Може да се издигнете като лидери в някоя общност или да се заемете със самоусъвършенстване. Много хора при този транзит пристъпват към коренни изменения с дълготрайни последствия за себе си и другите. За някои хора този транзит се явява силно сексуален импулс, който може да доведе до увеличаване на броя на любовните връзки, прояви на сексуална ревност и интриги. Често се увеличават интуитивните способности. Някои хора стигат до дълбок окултен опит, започват да се интересуват от въпроси свързани с живота и смъртта.

При квадрат на Плутон към рожденото ви Слънце (9-11 април и 12-14 октомври)

Може да станете груби и безсърдечни към децата или партньорите си, появява се желание за властване над другите, може да се появи агресивно сексуално поведение и силна ревност във взаимоотношенията. Животът може да бъде разрушен от сили, независещи от личната ви воля. Изникват нови направления в живота. Скрити опасности или задкулистни действия могат да навредят на човека.

При опозиция на Плутон към рожденото ви Слънце (11-13 юли)

Хора с такъв транзит се опитват да господстват, принуждават или да променят другите или обратното – да станат обект на такова поведение. Такъв транзит предизвиква проблеми с властта и авторитета. Могат да възникнат проблеми с взаимоотношенията, в сферата на бизнеса, застраховки, наследство, сексуални конфликти в съпружеските и любовните отношения. Любовните отношения могат да бъдат ограничени. Важно е да изградите правилно отношение към децата и да не сте прекалено строги с тях, както и да не прибягвате до жестокост. Трябва да избягате упорството и импулсивността. Положителното влияние от този транзит е, че може да постигнете конструктивни постижения и самоусъвършенстване.

Значението на промените през 2018 година, вероятно ще можете да осъзнаете след години. Под влияние на събитията, в бъдеще вие ще преоцените и измените своите обичайни психологически стереотипи. Добре е да се заемете със самоанализ, различни духовни практики, които да ви помогнат да се освободите от страховете си, да развиете увереност или да се обърнете за помощ към психолог, лекар хомеопат.

Промените могат да бъдат трудни и болезнени за вас, ако в наталната ви карта Плутон заема неблагоприятно положение и заедно с транзита на Плутон има и други напрегнати влияния.