Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес е благоприятен ден за начало на нови дела

Луната е в знак Везни. Често хората са склонни на отстъпки, тъй като не са уверени в своята правота. Вътрешното „аз” не бърза да отстоява личната гледна точка, затова се старае да получи съвет отстрани - от познати, колеги. Работоспособността е висока и даже в края на трудовия ден хората нямат ни най-малко желание да се приберат вкъщи, затова не е изключено пренасочване на енергията към развлечения. Времето, когато Луната се намира в този знак, се счита подходящо за романтични срещи и срещи с приятели. Хората на изкуството изпитват вдъхновение, реализацията на което е твърде плодотворна. През това време интуитивно избираме от гардероба най-любимите дрехи и обувки. Представителките на нежния пол се стараят да изглеждат женствени и очарователни.

Уязвими са бъбреците, пикочният мехур, жлезите с вътрешна секреция, областта на бедрата, ендокринната система, особено панкреаса. Хората с проблеми на захарен диабет и панкреас трябва да са особено внимателни, за да избегнат усложнения. Голяма полза ще донесат заниманията с йога. Ефективни са действията за снемане на килограми.

16-ти лунен ден (продължава до 20:29 ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това впоследствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Подстрижка - Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки - Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.

Секс - В 16-ти лунен ден никакъв секс, никаква еротика, само почивка!

Сънища (началото на деня) - Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл. Като правило това е само хаотичен набор от символи, които са отражение на отминали събития. Според практиката хората забравят своя сън в този ден и изобщо не помнят какво са сънували. Важното е много добре да се наспите.