Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Активирайте рожденната си Венера и станете по-привлекателни за околните

За да станете по-привлекателни както за себе си, така и за другите, трябва да активирате вашата рождена Венера. Как да направите това? Астрологията ще помогне: при благоприятното транзитно преминаване на Юпитер, Венера, Слънцето, Меркурий към вашата рождена Венера, направете нещо приятно и полезно за себе си и за външния ви вид.

При транзитите на Венера и Юпитер можете да направите всичко, свързано с красотата - да купите дрехи, козметика, да посетите салони за красота, терапия за масажи, да направите подмладяващи маски и т.н.

При хармоничното преминаване на Слънцето и Меркурий към наталната Венера, е добре да започнете да си казвате положителни утвърждения като: "Обичам себе си!", "Приемам себе си такава каквато съм!", "Аз съм добре и се подмладявам с всеки ден!"и т.н. Можете да си казвате каквито и да било положителни твърдения, но без да използвате частицата "не". Например, не е нужно да казвате: "Аз не съм грозна", по-добре е да се каже: "С всеки ден ставам все по-привлекателна!".

Защо говорим за транзита на Слънцето и Меркурий? Меркурий е нашето възприятие за информацията, нашата реч. Слънцето е нашето "Аз" и е хубаво, ако нашето "Аз" с любов възприема нашата красота (Венера). Под благоприятни транзити в астрологията се разбират аспектите тригон и секстил. Транзитният съвпад може да бъде използван, само ако родната ви Венера няма напрегнати аспекти, тъй като транзитната планета, която се съединява с вашата Венера, ще активира не само нея, но и наталните аспекти към нея. И ако Венера има напрегнати аспекти, то със своите действия можете да привлечете проблеми в живота си, като активирате своите натални квадратури и опозиции.

Също така трябва да се отчитат и другите транзити. Ако в този момент има точен тежък транзит на някоя планета, тогава е по-добре да се откаже от направлявано активиране на Венера. Това, разбира се, не означава, че не е нужно да се грижите за себе си през тези периоди! Но ако сте си задали за цел да станете по-привлекателни, да обичате себе си, тогава по-добре да използвате благоприятните транзити.

По такива транзитни можете да си измислите някакъв вид ритуал – да запалите свещи, да си вземете вана с морска сол, да включите приятна музика, да се отпуснете и да си представите, че сте привлекателни, до любим човек или нещо подобно. Между другото, за музиката - никога не слушайте песни за нещастната любов, за да не привлечете това в живота си. Нашият свят се състои от енергии и всичко в него е взаимосвързано!

За да увеличите привлекателността си, можете също така да използвате благоприятните транзити към управителя на вашата карта. С такива транзити ще изглеждате по-добре, занимавайки се с любимите си неща, в съответствие с вашия управител. Това е така, защото управителят на картата ви е управител на първия дом (Асцендента) и следователно на вашият външен вид. Необходимо е да се вземат предвид същите предупреждения, както за Венера, но те могат да бъдат активирани по други начини (ако вашият управител не е Венера). Зависи коя планета контролира рождената ви карта.

Ако управител на картата ви е Луната, можете да я активирате при благоприятни транзити към нея, като медитирате, общувате с деца, посещавате места, където сте се чувствали добре в детството. Приготвяне на вкусна храна. Занимавайте се с психология. Прекарвайте повече от времето си при водата – реки, езера, море, басейни, плувайте.

Ако вашият управител е Меркурий - общувайте с приятели и близки хора, четете, пътувайте, пишете. Малки монтажни работи. Започнете диета. Можете да започнете да посещавате курсове.

Ако управителят на картата ви е Марс – занимавайте се с упражнения, фитнес, спорт, дейности на открито, активен отдих.

Ако управителят на хороскопа ви е:

Юпитер - пътуване, посещение на църква, общуване с интересни хора, които могат да разширят хоризонтите ви. Всички видове обучение. Изучаване на чужди езици.

Сатурн - можете да се занимавате с любимата си работа, полезен труд, почистване и въвеждане на нещата в ред.

Уран - правете това, което планетата олицетворява и ще забележите, че изглеждате по-добре! Занимания с астрология, компютри, Интернет.

Нептун – занимания с медитация, музика, живопис, почивка край водата, релаксация. Фотография.

Плутон - психологически очистващи практики, психология, окултизъм. Да правите секс с любимия си човек, можете дори да е тантрически.

Отчитайте, както самата транзитна планета, така и наталните аспекти на вашия управител.

Вероятно сте забелязали, че когато се занимавате с някаква определена работа, изглеждате по-добре? И ако целенасочено активирате управителя на картата си, можете да постигнете забележителни резултати в любимата си работа (занимание) и да станете по-привлекателни!