Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Зодия Риби: Каква личност сте според рождената дата?

От 18 февруари в 19:19 ч Слънцето напуска знака Водолей и тържествено преминава в знака на Рибите, където ще остане до 20 март. Крайните дати са променливи за всяка година.

Ако сте се родили в периода 17-21 февруари, то вашата дата се намира на прехода на Водолей/Риби. Несъмнено сте надарени с богато въображение, състрадателност, сдържаност и изобретателност. Имате огромни потенциални възможности. Ако други характеристики от личният хороскоп благоприятстват и подкрепят, то можете да станете артист от световно ниво, което потвърждава изследването на хороскопите на много звезди кинематографи. Възможни са заболявания на коленете, глезените и стъпалата, в по-слаба форма алергия и астма, болести на кръвообръщението. Важни събития свързани с 16-17, 21-22, 60-61 години.

Ако рождената ви дата е между 19 и 22 март, то вие сте се родили в прехода между Риби/Овен.
По удивителен начин съчетавате противоположностите. Агресивност, плахост, срамежливост, красноречие, ентусиазъм, романтичност, прагматичност. Всичко това е присъщо за вас. Едно хармонично съчетание от енергията на въображението и реалните усилия ще ви помогне най-добре. Присъща ви е голяма вътрешна сила, но променливост е второто ви име, особено, ако сте жена. Важни години – 3, 9, 12, 18, 21, 27, 30, 33, 36, 39, 42, 45, 51, 54, 60, 63, 66, 69, 72, 79, 81.

Рибите от първа декада (18-28.02) се отличават с богато въображение и поетически настроена душа. Повечето от тях пишат стихове. Присъща им е жаждата за творчество и се изявяват в музиката, литературата, други поприща, имат оригинални идеи и изобретения. Мнозина свързват работата си с водата и морето. Обичат да дават съвети, в които трябва да се вслушват другите. Тези хора по маниер във взаимоотношенията си с хората, се намират в “златната” среда между иронията и нежността, което им позволява да съхранят оптимизма, уважението на околните и по възможност да избегнат жизнените драми. Често тяхното слабоволие ги прави обект на експлоатация. Склонността им към мистицизъм пречи на решението на материалните проблеми. Препоръчва се на тези хора аметист - камъкът на трезвеността във всеки смисъл, на защита от изкушения и съблазни. Подхожда им и сапфир способстващ духовното развитие. Намират се под влияние на Сатурн. Важни години: 12, 24, 36, 58, 60, 72.

Рибите от втора декада (01-11.03) са надарени с особена емоционалност и остра чувствителност по отношение на обкръжението си. Могат да получат разстройство на храносмилателната система на нервна почва и даже язва на стомаха. Добре е за тях да се реализират в самоотвержена дейност в полза на обществото - в сферата на обслужването и здравеопазването. Те са изключително милосърдни и състрадателни. Не бива да поемат грешките на другите върху себе си. Най-добрите камъни талисмани за тях са лунен камък и сапфир. Лунният камък подобрява паметта и способността за предвиждане, което помага да се избягват бъдещите неуредици. Сапфира предпазва от завист и привлича симпатиите на околните към своя стопанин. Хармоничен е и хризолита, усилва чувството за собствено достойнство, избавя от заблуди и тъга. Може да се използва и ясписа. Намират се под влияние на Юпитер. Важни години: 25, 36, 52, 60, 72, 75.

Рибите от трета декада (12-20.03) са най-силните и устойчиви личности сред представителите на този знак.
За тях е несвойствена характерната за този знак нерешителност. Те са твърди в убежденията си, упорити, понякога могат да проявят даже агресивност и егоизъм в своите убеждения. Донякъде им оказва влияние знака Овен. Съчетавайки в себе си енергия и интуиция, те могат много да постигнат и умеят да заставят другите да работят за тях. Рибите от трета декада не трябва да преминават към бързи действия. Трябва да се избавят от излишната си мнителност, вредна за здравето им и особено склонността си към самовнушение. Техните зодиакални камъни са александрит, стимулиращ работата на мозъка и умиротворяващ душата им и аквамарин, охлаждащ страстите им, прекъсващ споровете. Тези, които са си поставили задача в социалната или художествено-артистичната сфера или да се грижат за болни, могат да носят опал. Намират се под влияние на Марс. Важни години: 12, 15, 24, 30, 36, 45, 48, 60, 72