Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Водолеи, очаква ви година на семейна хармония и финансови постъпления!

2018 година за вас ще бъде успешна и до голяма степен ще касае кариерата и финансите. Приятни изненади и щастливи промени. Трябва ясно да осъзнаете какво ви е нужно, да определите конкретните си цели, да се убедите в реалната им достижимост и едва тогава да предприемете съзнателни и добре премерени стъпки. Ако някога нещо не ви се получава, не трябва да се отказвате, а да изчакате по-благоприятни възможности и отново да опитате.

Много пътища пред вас ще се отворят, можете да постигнете много, ако се движите целеустремено и решително към целта. След всеки успех ще придобивате все повече сила и ентусиазъм. Юпитер, планетата на късмета до 8 ноември ще бъде в най-високата точка на хороскопа ви - в дома на кариерата.

Ще откриете нови възможности за кариерно развитие и творчески растеж. Амбиции, кариера, бизнес, репутация - всичко това ще расте и ще се развива. Ще получите признание за вашите таланти и способности както никога досега. Усилията, които сте вложили, най-накрая ще започнат да се изплащат и ще бъдете възнаградени. Това е един прекрасен период за растеж на професионално и кариерно ниво и трябва да се възползвате от шансовете си. Можете да постигнете значителен напредък в кариерата си, впечатляващи професионални резултати, успешни промени в статуса и обществено признание на вашите заслуги. Въпреки това, хороскопът съветва внимателно да избира проектите, като отхвърляте съмнителните. Не се нагърбвайте с повече от това, с което можете да се справите.

Сатурн се намира във вашия 12 дом, който може да ви причини безпокойство и несигурност, ще ви помогне да се отървете от неудачни модели на поведение и мислене, които ви дърпат назад. Много е важно да не стигате до преумора, тъй като може да пострада сериозно здравето ви и дори да стигнете до болница.

От 15 май до 6 ноември планетата на промяната Уран е в сектора на дома и семейство. Възможни са неочаквани промени, нови условия, свързани с къщата, недвижимите имоти и семейните отношения. При семейните Водолеи чувствата ще се засилят и отношенията ще се укрепят. Тези от вас, които сте сами, ще срещнете на своя път много нови хора, нови запознанства, но изборът ви няма да е лек. Главното е да не бързате и крайните решения да вземате след старателно обмисляне.

Година ще изисква да се обърне повече вниманието на здравето. Може да се обадят хроничните заболявания. Ще се повиши чувствителността на тялото ви към отрови. Здравето до голяма степен ще зависи от вашето емоционално състояние, което може да доведе до психосоматични проблеми. Възможно е възобновяване на болки в гръбначния стълб, ревматизъм, артрит. Щадете нервната система, запазвайте спокойствие, прекарвайте повече време на чист въздух, придържайте се към диета, ограничете спиртните напитки.