Внимание! Меркурий и още 4 планети стават ретроградни през август

09 август 2017 | 13:50
видяна 11132
коментари 0
Снимки: Pixabay

Месец август е наситен с астрологични събития – Лунното затъмнение, което беше на 7-и август, предстои Слънчево затъмнение на 21-и август и още 5 планети стават ретроградни до края на месеца.

Разбира се, любимият ни Меркурий ще обърне отново движението си на 13-и август, както и Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Когато далечни планети като Уран, Нептун и Плутон станат ретроградни, те не оказват особено въздействие върху психиката и живота на хората на Земята, тъй като са бавно подвижни небесни тела и тяхното влияние се натрупва постепенно, като засяга предимно нашето подсъзнание.

По-близките до Земята планети, като Меркурий и Сатурн, предизвикват по-чувствителни проблеми в съзнанието ни, което може да доведе до различни промени в нашето поведение, а оттам да се случат определени събития. Сатурн става отново директен на 26-и август и това ще бъде моментът, в който ще разберете дали сте научили уроците си по време на неговата ретроградна фаза. Ако до този момент сте се чувствали апатични и нищо интересно не се е случило в живота ви, то изведнъж ще усетите прилив на енергия и нещата ще потръгнат сякаш докоснати от магическа пръчка.

Тъй като най-близката до Земята планета Меркурий обръща своя ход малко след Лунното затъмнение, това е сигурен знак, че трябва да забавим темпото и да не предприемаме грандиозни планове точно сега. След като стане отново директен, очаквайте разкриването на интересна информация, която до този момент е била по един или друг начин скрита от вас.

Меркурий ще бъде ретрограден от 13-и август до 5-и септември, като през този период се очакват недоразумения и проблеми в комуникация между партньори, родители и деца, шефове и подчинени.

Тъй като Меркурий управлява комуникациите, естествено ретроградността да носи забавяне и неразбиране именно в тази област, но тъй като скоро преживяхме Лунно затъмнение, тези проблеми в общуването може да ескалират до степен, която да сложи край на дадени отношения. Усеща се и силно напрежение в съзнанието на човек, така че ако до този момент сте съумявали да премълчите някои неща в името доброто съжителство, то сега ще изпуснете парата и всичко ще излезе на повърхността. Опитайте се обаче да го направите с мек тон и да подберете най-подходящите думи, като в същото време се уверите, че другият разбира точно какво искате да му кажете. Ако следвате този съвет, ние ви гарантираме, че няма да имате никакви проблеми.

Ако се случи така, че попаднете в сърцето на разгорещен спор, което е много вероятно да се случи по време на ретрограден Меркурий, запазете спокойствие. Много е важно да си припомните в този момент, че нещата, които знаете не са цялата истина, затова изслушайте спокойно и отсрещната страна.

В този период често подсъзнателните мисли се трансформират в съзнателни и ние за първи път се учим да ги анализираме и комуникираме. Затова е нужно да проявим повече търпение, ако първоначално не успеем да се справим с цялото това напрежение, което се усеща на ментално ниво. Въпреки новите идеи и промени в мислите, ние ви съветване да не предприемате никакви действия и да не започвате нови проекти, докато не отмине ретроградната фаза на Меркурий.

Всички се намираме в процес на приемане на нова енергия и информация, която достига до нас и се учим как да я преработим. Най-важното сега е да проявим търпение и да вярваме, че Вселената ще свърши своята част от работата, докато ние станем готови да продължим напред.

Ако се случи така, че действително през този месец се случат някои необратими събития във вашия живот, напомняйте си ежедневно, че не трябва да прибързвате с каквито и да е действия. Отпуснете се и се опитайте да се свържете с вашето подсъзнание, за да получите по-бързо просветление. И вярвайте!

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени