Автор
Десислава Недева

Венера в Рак: Миналото ни говори

От 31 юли планетата на любовта Венера транзитира в знака Рак, повличайки след себе си темите за парите и самочувствието.

Венера в Рак се чувства ранима и нежна, разкъсана между „Аз искам“ и „Не се чувствам сигурна какво притежавам“. А нуждата от притежание произтича от вътрешната несигурност. По време на този транзит ставаме по-съпричастни към емоциите на другите, а когато си позволим да разкрием чувствата си, това означава, че ние самите сме сринали стените, които издигаме помежду си. По този начин обаче сме по-уязвими от всякога, затова трябва да бъдем внимателни. Не е изключено някой да ни нарани душевно, а може да се случи и точно обратното – да почувстваме подкрепата на някой по-силен от нас или ние да се грижим за слабите.

Знакът Рак се свързва със семейството, корените и миналото. Потапянето в тези отминали събития може да бъде както божествено сладко, така и безкрайно смущаващо, в зависимост от отношенията ни с близките и спомените, които пазим в душите си.



Чувството за сигурност и несигурност вървят ръка за ръка. В този период е възможно да запълним липсващите в живота ни важни елементи чрез материални блага (например храна), за да усетим, че стъпваме на солидна основа. Храната обаче не може да замени любовта. Това е заблуда на психиката, която колкото по-рано осъзнаем, толкова по-добре за нас. Съветваме ви през този период да установите границите на своята зона на комфорт и да останете засега в нея. Има време да покорявате нови върхове и да предизвиквате себе, но това време определено не е сега.

Четете още: Тази зодия има всички шансове да покори света


Раците естествено ще бъдат най-засегнати от този транзит на Венера, като енергията им ще се засили, ще се почувстват по-силни от всякога и ще успеят да завършат проекти, които по една или друга причина не са успели да осъществят.

Козирозите ще станат по-обсебващи и изискващи от околните, а Везните ще се затруднят във взимането на правилни решения. Водолеите ги очаква приятна изненада в любовта, но да внимават с финансовите въпроси и да не бъдат твърде разточителни.