Правилно подбраният цвят на дрехите ви ще ви настрои позитивно и ще ви носи късмет.

Сигурно сте забелязвали, че поведението ви се променя в зависимост от това какви дрехи носите – и най-вече от това какъв е цветът им. Например червеното е ярък, предизвикателен цвят, отделен за лидерите, готови за активни действия. Но нужно ли е всички тази пролет да се превръщаме в лидери? Или може би е време да си починем, да се погрижим за себе си, да прекараме повече време със семейството? Консултирахме се с астролог, за да узнаем какво точно очакват звездите от нас през този сезон и кой цвят ще ни носи късмет.

Овен

За вас тази пролет е издържана в черно. Но не траурно, а лачено и стилно, отговарящо на сферата на кариерата в астрологията. Най-оживеният аспект на живота ви ще е работата. През първите 20 дни на март солидни разходи или загуби могат да ви накарат да се съмнявате в успеха си, но не по-малко солидните печалби и облекчения през втората половина на март и първата половина на април ще уравновесят нещата. Само гледайте да не прекарвате цялото си време на работното място. Понякога е по-лесно и ефективно да понижите активността си и да делегирате някои от задълженията си на други хора.

Телец

За вас пролетта е обагрена в синьо и златно. Това са цветовете на дългосрочните перспективи и далечните страни. Ще отидете на далечно пътуване или ще стартирате големи проекти. И в двата случая ви очакват куп неизвестни, така че постоянно ще се съмнявате и притеснявате. Особено страшно ще е в началото на май, когато ще трябва да се хвърлите в неизвестността с главата напред. През този период ще трябва да разчитате само на себе си. Поддръжката на партньорите, която ще усещате от средата на март до средата на април, ще спадне до нула. Чак когато започнете да се ориентирате в създадената ситуация, ще можете да влечете в противоречия с тях.

Близнаци

Най-добрият цвят за вас през тази пролет е успокояващото и отпускащо виолетово – символ на астрологичната сфера на покоя. Присъствието на този цвят във вашия образ може да зададе правилна насока на вашите разходи и вложения – а правилно ще е да си починете и да се погрижите за здравето си. През април и първите десет дни на май ще имате добри възможности да се заемете с тези въпроси. Възползвайте се от тях, без да се замисляте какво ще ви струва това. Иначе ще ви струва повече – по-късно. През март и края на май отделете време за работата си, за изпълняването на своите задължения. Това също е необходимо и ще оправдае загубата на сили и пари, които тази пролет може да имате в повече. Проследявайте къде и как си харчите парите, иначе рискувате да се разочаровате както от себе си и действията си, така и от хората, на които имате доверие.

Рак

Тази пролет заложете на оранжевото и златистото. Тези цветове отговарят в астрологията за децата, увлеченията, творчеството, както и за далечните страни и стремежи. Така че заложете на радостта, на увлеченията, на влюбванията, на творчеството, на раждането и възпитаването на деца. Нека различните инициативи на партньорите ви и на вашата половинка да станат допълнение и продължение на това. Не им позволявайте да поставят отношенията ви с тях на първо място – вие изграждате отношения с други за своето щастие, а не живеете за тези отношения. Ако забравите за това, рискувате да прекарате цялата пролет, сравнявайки важността на амбициите и навиците си с тези на хората, които ви заобикалят. А това в крайна сметка не е от значение.

Лъв

Вас пролетта ще ви посети в стоманено-сив тоалет – символ на работата, отговорността и режима. Ще си имате по много и от трите, благодарение на което през април и началото на май ще можете да се издигнете в кариерата, да постигнете нужните резултати и пълномощия. Но имайте предвид, че ще трябва да работите наднормено – и през март, и през април, и особено в началото на май – тогава ви очаква истинска каторга. Ако не страдате от прекомерни амбиции, изберете като свой цвят за сезона светлозеленото и си стойте вкъщи – там се решават къде по-важни и дългосрочни въпроси.

Дева

Вашият цвят-талисман за тази пролет е лилавото, носещо късмет и хармония. В астрологията това е цветът на партньорството и брака. Той ще ви напомни, че нямате дотолкова нужда от страст и терзания, които ще ви връхлетят, веднага щом им позволите, а се нуждаете от спокойна и равна връзка, базирана на съгласие и разбиране. Подобни отношения имат много по-голям шанс да прераснат в нещо сериозно. Най-благоприятни за тях ще са първата половина на март и май.

Везни

Тази пролет късмет ще ви носят сивото и бежовото, които ще ви напомнят за работата и за текущите ви задължения, върху които трябва да се съсредоточите особено през март и май. Това не само ще ви донесе добър доход, но и ще смъкне излишния акцент върху домашните и семейните задължения, около които така или иначе ще се върти всичко. Ще се сблъскате с дребни разочарования и големи придобивки, преди всичко през март и май. В отношенията с партньора ви ще има много събития, които през май могат да доведат до съществени промени в семейството. Бъдете по-внимателни с тези събития, ако не искате твърде радикална промяна. Очакват ви разходи през април-май, в частност в полза на партньора ви, но не се притеснявайте от това. Тези загуби са временни и не твърде съществени.

Скорпион

Тази пролет можете с пълно право да носите червена лидерска тениска – или червена вечерна рокля. Най-важното е облеклото ви да е ярко и набиващо се на очи – ето това сте вие. Тази пролет всички могат да вземат пример от вас, решавайки по този начин проблемите си. Но това не означава, че именно вие ще трябва да решите общите проблеми. Бъдете себе си, правете онова, което е наистина интересно и важно за вас, а другите могат просто да последват примера на един щастлив човек. Ако си позволите да се нагърбите с чужди задължения, само ще се оплетете в тях и няма да помогнете на никого.

Стрелец

Вашата пролет искри в розово и светлозелено. В астрологията тези цветове символизират сферата на парите, които през този сезон ще ви интересуват повече от всичко. През първите 20 дни на март застоят и неизвестността ще ви накарат да се притесните за финансовото си положение. Но още през втората половина на март и първата половина на април ще стане ясно, че липсата на усилена работа понякога може да бъде по-доходна от труда. Нещо повече – през април-май ви очаква признание на вашите заслуги. Възможно е началството да ви освободи от излишни задължения и да ви даде ръководни правомощия, повишавайки заплатата ви. Най-важното е да не искате нищо. Те сами ще ви го предложат и дадат. И не се вживявайте твърде много в ролята на големия пълководец, иначе през май може да изгубите всичко.

Козирог

Като естествен лидер на този сезон вие също можете да претендирате за червено. Но звездите ви съветват да наблегнете на бялото и на синьо-зеленото – цветовете, напомнящи за приятелството и доверието. Обърнете повече внимание на приятелите, близките и познатите си. Особено през март и май. Това ще ви подари приятни моменти, ще ви помогне да се отпуснете и да разтоварите психиката си. А това е важно, защото през цялата пролет звездите ще ви провокират да бъдете инициативни и активни. Трябва да сдържате тези пориви, особено ако те засягат не самоизразяване и творчество, а утвърдени устои и семейни въпроси. В тези области вашето активно участие и стремежът ви да подобрите и промените нещо могат да навредят. Повярвайте ни, не е нужно да подобрявате нещо, което вече си работи.

Водолей

Вашият цвят тази пролет е зеленото – цветът на дома и семейството. По-голямата част от събитията през този сезон няма да ви засегнат. Или вие самите няма да го искате и недвусмислено ще го покажете на всеки, който се опита да наруши личните ви граници и да натрапи своите проблеми в живота ви. Затова през първата половина на май дори ще се наложи да прекъснете напълно контакт с някого. Благодарение на това домът и семейството ви ще станат по-богати, по-щастливи и по-уютни. Но само при условие, че не стигате твърде далеч и не вредите на професионалната си дейност.

Риби

Най-добрите цветове за вас ще са жълтото и оранжевото – това са връзките, запознанствата, новините и самоизразяването. Отнесете се с доверие към всичко ново – нови хора, нови варианти, нови пътища, близки или далечни. През април-май те ще ви дадат опора и подкрепа в работата, ще ви помогнат да проявите индивидуалността си. Но не разчитайте някой да се погрижи за интересите ви, още повече ако тези интереси са материални, а този някой е ваш стар приятел, на когото искате да се доверите. Трябва постоянно да сте в движение, да общувате, да проявявате креативност, инициатива, хъс и заинтересованост. Резултатът ще си заслужава усилията.