Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

В деня на Сатурн проявете търпение и доброта

Съботата е под управлението на Сатурн – планетата на кармичните изпитания. В нашето тяло Сатурн отговаря за зъбите, костите, слуха, коленете, ноктите, далака, гръбначния стълб, костния мозък.

Въпреки своята сериозност, Сатурн има много положителни аспекти, особено ако отбележим, че Сатурн е най-духовната планета. Благоприятното въздействие на Сатурн върху човека се изразява в справедливост, отзивчивост, мъдрост, честност, отговорност. Силният, благосклонен Сатурн дава благоденствие, късмет и дълъг живот.

Какви са препоръките за събота:

Това не е ден за материални дела, особено за онези, които имат за цел да повишат комфорта или да се печелят пари. Много е хубаво да направим самооценка на изминалата седмица, да успокоим ума, да се отпуснем, да забавим темпото.

Също така е добре да се почисти къщата, да се отървете от старите неща. За да се запази редът и чистотата по-дълго в къщата, се препоръчва почистването да стане именно в събота, в деня на Сатурн. Сатурн - най-бавната от планетите, затова се смята, че ако почистите в събота, ще настъпи „отсрочка” с настъпване на безпорядъка.
Сатурн е най-старата планета, затова се препоръчва да се обърне особено внимание на по-възрастните хора в този ден, да се правят дарения, да се помогне на старите и бездомните хора и на всички, които са под патронажа на Сатурн.

Според ведическата традиция е благоприятно да се нахранят врани, черни жребци и бездомни кучета.

Развийте в себе си качествата на търпението и смирението. Това означава да приемете всички събития спокойно, като воля свише. Постенето или приготвянето на ястия, които подобряват енергията на Сатурн. Това са бобови растения, тъмни зеленчуци, сушени зеленчуци и плодове, подправки, билки, сол, оцет.

Мантра и утвърждаване на Сатурн:

ОМ ШАНАЙИ НАМАХ
Аз съм отворен към света и му се доверявам!