Всеки зодиакален знак се отличава както със силните си, така и със слабите си страни. Докато едни са горди притежатели на уникален чар и магнетизъм, други изпъкват с изключителните си заложби и интелект. Трети пък могат да се похвалят със завидния си сексапил, а четвърти – с гениалния си ум.

И като стана въпрос за ум, три са зодиакалните знаци, които можем да отличим сред останалите:

1. Водолей

Управляващата планета на тази зодия е Сатурн, което е и причината нейните представители никога да не претърпяват провал. Това са хора, които с каквото и да се захванат, все им се отдава. Те са независими и темпераментни. Отличават се с природния си интелект и творчески ум, което ги откроява от останалите. Добри оратори са и умеят да убеждават околните. Могат да станат маниакални на тема величие и определено се осмеляват да мечтаят извън кутията.

2. Скорпион

Мистериозните нагласи на Скорпионите обикновено заблуждават околните. Всъщност представителите на този знак имат изключително богат умствен заряд, който обаче не винаги разкриват пред останалите. Те са страстни по отношение на това, което обичат и макар да взимат понякога ирационални решения, винаги се връщат в правия път. Добре премислят нещата преди да действат и го правят с изключителна премереност и точност. Те са влиятелни и харизматични, което им позволява да вдъхновяват и да учат другите чрез своето влияние. Изпъкват с независимия си и уникален интелект.

3. Близнаци

Близнакът е толкова интуитивен и досетлив, че трудно бихте могли да го излъжете за каквото и да било. Притежател е на изключителни таланти, които му помагат да се развива с лекота както в областта на изкуствата, така и в сферата на науката. Управлявани от планетата на комуникацията, Близнаците са чудесни публични оратори и визионери. Те често са източник на вдъхновение и приятни за слушане. Що се отнася до интелигентността, те винаги се позовават на логиката. От тях стават невероятни математици и гениални учени. Възприемат много бързо и могат да усвоят уменията чувствително по-добре от останалите.

Четете още: Коя е най-обидчивата зодия?