Автор
Ива Петрова

Предстои ни година на големи промени: Всички планети ще имат период на ретроградност!

Консултирахме се с астролог, за да узнаем какво ни очаква през новата година. Оказва се, че лайтмотиви на 2018 г. ще са „карма“, „еврика“ и „тотална промяна“.

През 2018 г. всички планети от Слънчевата система ще имат ретрограден период. Това се случва крайно рядко. Ретроградното движение е време за преразглеждане на миналото и навлизане в нов етап от развитието. Затова през тази година думите „карма“, „еврика“ и „тотална промяна“ ще съпровождат всички тези периоди.

Ще има разсекретени архиви от миналия век, разкопани и намерени тайни от човешката история, огласени и разкрити политически заговори и древни мистерии. Много митове ще бъдат развенчани. Хората ще получат достъп до нова информация. Светът вече няма да е същият. Запомнете, че тази година е началото на големи промени.

За онези, които не могат да приемат новото, ще настъпят черни дни на чистка от остаряла работа, изчерпали се връзки, принудителна смяна на местоживеенето, разводи и нещастни случаи. През тази година, особено през втората й половина, е добре да се научите да рискувате, да пробвате нови неща, да оставяте старото в миналото, да променяте гледната си точка, да признавате пораженията си и да започнете живота си на чисто!

Дати на ретроградност на планетите и препоръки

През 2018 г. Меркурий ще бъде ретрограден три пъти. През тези периоди не бива да започвате нови проекти, да купувате носители на информация или дребни предмети, нито средства за придвижване (велосипеди, коли, даже ролери).

Периоди на ретроградност на Меркурий:

- от 23 март до 15 април;
- от 26 юли до 19 август;
- от 17 ноември до 7 декември.

Какво да правите през този период?

Медитация, размишления за смисъла на живота, преосмисляне на преживяното – всичко това ще ви даде нов тласък към развитие.

Всички стари задачи лесно ще се приключат в периодите на ретрограден Меркурий. Завършените по това време творчески проекти ще донесат добри плодове на автора си.

През този период човек се сблъсква с егото си в дребните житейски неща. Това понякога се проявява в прости ситуации – „Зле ми го казаха!“, „Настъпиха ме в метрото!“, „Защо все на мен?“, „Закъснях за полета“, „Колата се повреди“ и т.н. Ако човек не умее да гледа позитивно на живота си в малките неща, няма да му се позволи да излезе на едно ново ниво и той просто ще остане да тича в кръг.

Период на ретроградност на Венера:

от 5 октомври до 16 ноември.

Какво да правите през този период?

По време на ретроградност на Венера е необходимо да преразгледате отношенията си със своите партньори, както и финансовите въпроси. Тези дни не са подходящи за сключване на брак, пластични операции, козметични ремонти. Не е препоръчително през този период да инвестирате пари и да си купувате красиви и ценни вещи.

От духовна гледна точка това е период на хармонизиране на любовта. Вие обичате ли? Не бързайте да кажете „да“. Кризите във връзките през този период са ни дадени за преосмисляне и решение на застопорени теми и остарели модели.

През дните на ретроградна Венера могат да надделеят въпросите „Защо съм самотен?“, „Защо никой не ме обича?“ и други депресивни състояния. Препоръката ни е да се грижите за себе си и да развивате любовта към себе си, да бягате от жертвената позиция във връзките и да се учите да бъдете сами. Запомнете – никой не дължи нищо на никого.

Период на ретроградност на Юпитер:

от 9 март до 10 юли.

Какво да правите през този период?

По време на ретрограден Юпитер не бива да започвате нищо ново. През този период можете да приключите свои по-раншни проекти.

Хората, чийто вид дейност вече не се вписва в съвременната карта на света, ще се сблъскат с пълно унищожение или трансформация на своето дело. Затова проблемите в реализацията през този период намекват, че вие най-вероятно трябва да смените профила или може би да преминете нови курсове във вашата сфера на дейност.

За жените-кариеристки през този период проблемите в работата могат да доведат до уволнение, за да се заемат дамите с личния си живот и да родят деца.

Период на ретроградност на Сатурн:

от 18 април до 6 септември.

Какво да правите през този период?

Тези дни ще се отразят повече на социалния живот, отколкото на личния. Нащрек трябва да бъдат хора, които се занимават с бизнес или участват в сериозни структури, например заемат държавен пост или са представители на закона. В зависимост от показателите в личния хороскоп ще има преразглеждане на позиции, преоценка на длъжностни характеристики и т.н.

Ретроградният Сатурн обръща внимание на професионалните качества, на трудолюбието и отдадеността – но отхвърля излишествата, празнословието и горделивостта. Той изисква резултати, а не обещания и обяснения, затова през този период ще има повече падения, отколкото възходи. Това важи особено за хора на ръководни длъжности, големи бизнесмени, политици и личности, участващи във властимащи структури и имащи влияние върху други хора.

От духовна гледна точка през този период хората ще преминат изпитание за твърдост, честност, умение за работа в екип и преданост – както на собственото си дело, така и на държавата.

Период на ретроградност на Уран:

от 7 август до 6 януари 2019 г.

Какво да правите през този период?

Уран е планетата на изненадите, на внезапните решения и просветления. През този период може изведнъж да започнете да преразглеждате свои захвърлени и недовършени проекти, да си спомняте стари нереализирани идеи, които някога са пуснали дълбоки корени в подсъзнанието ви.

Погледнато по-дълбоко, през тези месеци ще се развиват нанотехнологиите и криптовалутите. Интернет го очаква революция от нови програми! Ако изпуснете момента на новата вълна в сферите на рекламата, интернет, IT-технологиите и други напредничави видове дейност, след време ще съжалите за това и може да изчерпате потенциала си по-рано от очакваното.

Период на ретроградност на Нептун:

от 19 юни до 25 ноември.

Какво да правите през този период?

Нептун ще активизира подсъзнателните сили, ще повиши феноменалните и екстрасензорни способности – ясновидство, пророчество, предвиждане, предсказание. Той може да ви освободи от най-различни култови догми, предразсъдъци и суеверия и ще ви стимулира към по-сериозен самоанализ и самокритика.

Този период е добре да се посвети на благотворителност и духовно развитие. Хората, които нямат здрав гръбнак, през този период бягат в илюзии – алкохол, наркотици, хазарт.

Период на ретроградност на Плутон:

от 22 април до 1 октомври.

Какво да правите през този период?

Плутон ще засегне сферата на държавното управление и вътрешното преустройство на организационните отношения. Този период е най-добре да се използва за преосмисляне и медитация.

Освен това тези дни са най-подходящи за изчистване на разума от предразсъдъци, ненужни възгледи, установки и принципи. Полезно ще е и физическото пречистване – да изхвърлите от дома си старите и счупени вещи, да се отървете от омръзнали връзки, да смените сферата си на дейност с онази, която ви е по сърце.

По време на ретроградния Плутон промените няма да се възприемат като жертва. Сбогуването с нещо ще стане прераждане в нещо по-хубаво и чисто. Плутон е жътвар. Затова през този период всички ще си получат заслуженото.