Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Какво ще донесе декември на всеки един зодиакален знак

Овен – Съвет: За да успеете, обединете силите си с други хора!

През декември трябва да бъде по-внимателни към мнението на другите и да се опитате да слушате съветите на по-мъдрите и опитни хора. Опитайте се да гледате обективно на ситуациите, които изискват сериозни решение. Първата десетдневка ще бъде по-спокойна. Заемете се с нещо полезно – направете нещо за подобрение на обстановката у дома си, довършете нещо, което сте започнали, срещнете се с приятели, които отдавна не сте виждали, посетете родителите си, обсъдете плановете си за новата година. Втората десетдневка ще е по-оживена и изпълнена със събития. Може пред вас да застанат въпроси, които трябва да бъдат решени за кратко време. Не се паникьосвайте. Посъветвайте се с близки хора, които да ви подскажат как по-лесно да решите проблема. Можете спокойно да разчитате на подкрепата на вашето семейство и приятели. Освен това по петите ви следва късмета, който няма да допусне да вземете грешно решение и да направите неправилен избор. Третата десетдневка ви очакват приятни промени, подпомогнати от Юпитер. След 23 декември ще можете спокойно да взимате решения, да подписвате документи, да назначавате срещи и да изпълнявате плановете си. Пълни сте с енергия, която трябва да се изразходва. Намерете си някакво занимание, което ще изисква съсредоточеност и концентриране на вниманието. Местоположението на Марс и Венера в края на декември ще бъде много полезно за тези, които отдавна се опитват да намерят собственото си щастие и за тези, които страдат от липса на внимание в съществуващите отношения. В личния ви живот могат да се очакват положителни събития и промени. Слънцето, Венера и Меркурий през декември се намират в дома на пътуванията и далечните връзки, така че любовта ви може да е свързана с разстоянията. Възможно е да започнете отношения от разстояние или с човек, който е на далеч. Това е добър период за отделни представители на вашия знак. Ще има благоприятни възможности за любов, може да започне нова връзка. Шансовете за съдбоносна среща ще нарастват, ако не седите на едно място, ако пътувате и опознавате нови хора.

Телец – Съвет: Не пренебрегвайте семейните отговорности! Могат да възникнат важни семейни събития, които ще имат значение за настоящото ви състояние.

През декември ще можете да определите своите приоритети и да конкретизирате своите цели. Още в началото на месеца трябва да поставите ред в делата си, бизнеса си, дома си, даже и в мислите си. Също така се погрижете да разтрогнете всички взаимоотношения, които ви причиняват вреда – това могат да бъдат мними, користни и неискрени приятели, обсебващи съседи или досадни представители от противоположния пол. Трябва да отстоявате своите интереси и да действате в съгласие със своите жизнени убеждения и принципи. Не се страхувайте, че ще обидите някого. Не е необходимо да се отчитате пред никого и да жертвате собствения си вътрешен и душевен комфорт. Контактите ви трябва да бъдат реципрочни. Стойте далеч от негативни личности. Приемането на силна негативна енергия ще изисква от вас много жизнена енергия, а за вас е изключително важно да защитите собствения си енергиен потенциал в този период, за да може да се постигне това, към което се стремите. Добре ще бъде за вас да смените имиджа, да започнете да се занимавате с медитация, да посетите салон за красота, да си направите релаксиращ масаж. Време да премахнете напрежението и да се заредите с нови сили, нова енергия. Някои събития ще спомогнат да смените пристрастията си и мирогледа си. Въпреки това се въздържайте от кардинални промени. Ще бъдете много оригинални при решение на всекидневните задачи. Всеки ден ще се ражда по една интересна и рационална идея. В края на месеца са възможни романтични запознанства. А тези, които не искат да разрушат съществуващите си връзки, нека бъдат по-внимателни със собствените си емоционални импулси и да поемат контрол над чувствата си.

Близнаци – Съвет: Не прекарвайте много време у дома! Бъдете на обществени места, срещайте се с приятели, общувайте.

Пред вас ще се открият многобройни перспективи през новия месец. Внимавайте да не ви объркат съблазнителните предложения, които ще срещате. Ще ви се иска да имате всичко наведнъж, но изборът е неизбежен. Бъдете по-внимателни към предложенията и към тези, които ги отправят. През декември можете да си позволите да се отпуснете и да се насладите на всички удоволствия от живота, без да мислите и да се безпокоите за нищо. Ще ви провърви във всички дела и начинания, късметът ще върви заедно с вас ръка за ръка. Резултатите от работата ви ще ви вдъхновят за нови проекти. Не забравяйте да слушате вътрешния си глас, понякога интуицията е много по-скъпа от мъдрите съвети. Не правете неща, които не ви харесват или противоречат на вашите убеждения. Всички действия трябва да бъдат координирани със съвестта ви. Ако отдавна сте имали някаква идея, сега е време да опитате да я осъществите и да видите какво ще се получи. В средата на месеца ще бъдете посетени от носталгични мисли и меланхолично настроение. Но не бъркайте това състояние с депресията. Просто трябва да се откажете от работата си за няколко дни и да промените ситуацията около вас. Вие сте просто уморени и нивото на останалата ви енергия е почти нулева. Ще трябва да се отпуснете, да си почивате, да се забавлявате, напълно да забравите за ежедневните грижи и да възстановите изгубените сили. Под влияние на Плутон се очертава успешен и забележителен период в живота на кариеристите (предимно на родените през 2-та десетдневка). Успех в разширяване на бизнеса, привличане на нови клиенти, инвеститори и партньори, изкачване на нови позиции. Бъдете креативни. За да разширите пазара на продажбите е достатъчно просто да проведете някакво благотворително събитие в рамките на вашите възможности, което ще донесе полза на хората и ще ви рекламира най-добре. Чрез дома на партньорството ви преминават Слънцето, Меркурий и самата планета на любовта Венера. Освен това всички тези планети образуват хармонична връзка с Уран, което предвещава положителни промени. Това е изключителна планетарна конфигурация, така че можете да очаквате положително развитие във вече съществуващите взаимоотношения или, ако сте сами, раждането на нова любовна история.

Рак – Съвет: Грижете се за себе си, изявете истинските си потребности и дерзайте - възможно е да осъществите най-смелите си желания!

През декември ще можете да намерите решение на най-спешните и приоритетни задачи и проблеми. Ще можете лесно да подобрите благосъстоянието на вашето семейство и да намерите нов източник на печалба, който ще ви даде финансова независимост и ще решите много проблеми, свързани с паричните инвестиции. Много от вас ще имат достатъчно късмет, за да направят сериозни покупки при много изгодни условия и на сравнително ниска цена. За представителите на вашия знак, любовта и взаимоотношенията остават в центъра на вниманието през декември. Звездите предвещават един незабравим период, когато много мечти могат да се сбъднат. Марс и Юпитер в дома на любовта ви, създават романтична атмосфера. Възможно е да се появи нова любов на хоризонта, на която трудно ще се противопоставите. В продължение на няколко години Плутон е разположен в дома на партньорството ви, който може да предизвиква трансформиращи емоции и кризисни ситуации с партньорите ви. В момента по-застрашени от това са родените през втората десетдневка. През декември обаче Плутон формира положителни аспекти с Марс и Юпитер, така че може да очаквате особени събития в личния си живот. Въпреки това напрегнати моменти пак не са изключени, тъй като има противоречиви планетарни влияния. Юпитер и Марс от една страна дават жажда за свобода и приключения, но Плутон предлага по-консервативен подход. Ако успеете да комбинирате тези две тенденции хармонично, тогава ще вземете максимално положителното от последния месец на 2017 г. и ще избегнете проблемите. Добър период от гледна точка на кариерата. Вие ще бъдете активни, трудолюбиви и изпълнени с отговорност. В дома на работата ви има струпване на планети - тук са Слънцето, Венера, Меркурий и до 20 декември Сатурн. Вие ще бъдете ефективни в работата си и всички задачи, които ще предприемете, ще бъдат решени лесно, бързо и безупречно. В трудовия колектив можете да се откроите с вашите таланти, умения, лидерски и организационни качества. Възможно е да настъпят промени, които отдавна сте очаквали.

Лъв – Съвет: Използвайте всяка възможност, за да покажете талантите си. Нека другите да видят колко сте уникални.

Декември ще бъде ярък месец за вас. Ще се потопите в кръговрат от вълнуващи събития, които ще променят живота ви. За да може всичко да върви гладко, трябва да се абстрахирате от онези хора, които не споделят вашите виждания за живота и не вървят в посоката, която сте избрали. Може някой да се съмнява, че ще успеете, но ако сте вземали твърдо решение и с постоянство следвате плановете си, то ще можете да надминете себе си и да накарате другите да ви се възхищават. Още от първите дни на месеца ще имате много енергия и сила, ще бъдете вдъхновени за още по-големи постижения. В дома на любовта ви се намират Слънцето, Меркурий и Венера, които усилват вашият огнен темперамент. Вие ще бъдете оптимистично настроени, самоуверени, че заслужавате много в любовта. Такова мащабно влияние на планетите обещава важни събития в личния ви живот. Емоциите ще бъдат изключително силни, а тяхната сила ще приведе света около вас в движение. Ще има интересни романтични истории, страстни пориви и драматични жестове. Демонстративно ще проявявате своите чувства, за да впечатлите любимото същество. Пробвайте да промените нещо във външния си вид, сменете прическата, пробвайте нов стил на дрехите. Тези промени ще внесат нови нюанси в отношенията. Новолунието в дома на любовта ви на 18 декември оповестява положителни събития. Тези, които са сами имат добри шансове за съдбовна среща, от която ще започне нова любовна история. Не е задължително това да е нов човек в живота ви. Ретроградният Меркурий ще има свойството да възвръща миналото, така че не се изненадвайте, ако се възвърнат чувствата ви към някого от старите познати или дори да се върнете при бившия си възлюбен/а. Ако сте женени, тогава и в брачния си живот ще забележите оживление. Много време ще отделите за разработване на семейните финансови планове, за обсъждане на големи покупки или закупуване на недвижими имоти. Хороскопът ви съветва да не бързате да привеждате идеите си в действие, тъй като от 3 до 23 декември цикълът на ретроградното движение на Меркурий продължава. Докато тази планета се движи в обратна посока, не е желателно да се предприемат важни действия с финансите. Ако е възможно, е по-добре да ги прехвърлите на следващия месец. Звездите ви обещават невероятно количество творческо вдъхновение.

Дева – Съвет: Не разпилявайте енергията си за дреболии! Изберете приоритети и внимателно планирайте времето си

През декември трябва да бъдете малко по-предпазливи и да не тръбите за своето щастие и успехи, тъй като завистливи хора има много и това не ви е нужно. Насладете се на вашето благополучие и късмет, дарете другите с усмивка и добро настроение и им позволете да ви се възхищават. През първата и втората десетдневка на декември, звездите не предвещават ярки събития в живота и любовта. Управителят на знака ви Меркурий, както и Слънцето и Венера минават през най-ниската точка на вашия хороскоп, което показва желание да се уедините. Ще се насладите на удоволствието да седите в къщи, да провеждате интимни разговори с любимия си, да изживеете моменти на дълбока емоционална близост. Времето е чудесно за укрепване на любовните отношения. Последната десетдневка на месеца е по-благоприятна за романтика и развлечения. На 21 декември в дома на любовта ви влиза Слънцето, на 25 декември към него се присъединява и Венера, така че в личния ви живот ще настъпи оживление. Тези, които са сами, имат големи шансове за приятна среща, която ще бъде повратна точка в живота им. През последния месец на годината, няма да се стремите към признание и слава. Няма да имате потребност да сте в центъра на вниманието, а ще предпочитате да се занимавате с ежедневните си дела. От 3 до 23 декември ще продължи периода на ретроградния Меркурий, което предвещава забавяне в работата и бизнеса. Освен това през този период не се препоръчва да се започва нищо ново, по-добре е да се обърне внимание на недовършените задачи. Интересите ви ще се въртят най-вече около къщата, имуществото и парите. Много от вас ще бъдат активни у дома - от общо почистване до ремонти и обновяване. Бъдете внимателни с новогодишните разходи!

Везни – Съвет: Не оставайте сами! Запознайте се с приятели, участвайте в социални събития, срещайте нови хора.

Последният месец обещава на Везните много възможности за любов, флирт и развлечения. Общуването ще играе важна роля, защото планетата на любовта Венера се намира във вашия дом на комуникациите. За да може всичко да се изпълни според вашите желания, трябва да общувате повече. Искреното и открито общуване, дружелюбието, доброжелателността и тактичността ще донесат много ползи в отношенията ви. Ако все още сте сами, се подгответе да получите много внимание от противоположния пол. Добре е да решите кой от тези хора смятате за перспективен и с кого никога няма да искате да се срещнете отново. Освен това звездите не препоръчват да бързате в началото на нова романтична връзка, освен ако не сте напълно уверени в порядъчността на потенциалната втора половинка. Не се заблуждавайте от външния вид и социалния статус на дадено лице, по-добре оценявайте вътрешните качества. Месецът е благоприятен за работата и кариерата ви. Особен успех ще постигнат тези, които се занимават с интелектуални и творчески проекти. Ще се справите напълно със задачите, които включват анализи, изчисления, писане на всякакви материали. Ще се отличавате със способността да убеждавате и бързо да реагирате, както и да превръщате опонентите в привърженици. Необходимо е да се обърне внимание, че от 3 до 23 декември периодът на ретроградния Меркурий продължава и не е подходящ за нови дела. По-добре е да отделите време на задачите, над които вече сте работили преди. Не се изключват грешки при работа с документи, проблеми с оборудване и пътувания. Може би ще има някои недостатъци в работата, извършена по-рано, така че ще трябва да се върнете към това отново.

Скорпион – Съвет: Пазете се от неприятностите със скрит характер, както и от дела, свързани с парите на други хора, дългове, заеми.

Последният месец ще бъде динамичен и богат на събития, които могат да предвестят значителни промени в личния ви живот. Влиянието Марс и Юпитер са във вашия знак ще ви позволи да изоставите остарелите стереотипи, да се отървете от остарелите правила и забрани и да погледнете по нов начин на света около себе си. Звездите ви обещават време, изпълнено със страст и любовни импулси. Влиянието на Марс ви прави активни и предприемчиви в любовта. Юпитер отваря нови хоризонти и ви дава желание за приключения и добри шансове за романтика. Много от вас ще забележат активирането на любовните събития. Все пак трябва да се има предвид, че тези две планети формират аспекти с Нептун, планетата на илюзиите. Връзката, макар и хармонична, ще й влияят потенциално измамни енергии. Възможни са недоразумения и разочарования в любовта. За да не бъдете измамени при взаимоотношенията си с партньори от всякакъв вид, в т.ч. съпруг/а и любовник/ца, постарайте се да разгледате обективно обстоятелствата. Шансовете за подобряване на семейния живот се увеличават. През третата десетдневка на месеца общуването излиза на преден план. Заедно с вашата половинка ще обсъдите важни въпроси на взаимоотношенията и ще стигнете до заключения, които ще имат голямо влияние върху бъдещето на вашия съюз. Декември е подходящ за съвместни духовни практики. Заедно изследвайте дълбините на психиката, четете книги, споделяйте впечатления - всичко това ще ви позволи да станете още по-близки с любимия човек. Това ще е успешен период за вас. Може да разчитате на енергията си да се борите и да побеждавате. Ако има текуща работа или проекти, които трябва да бъдат финализирани, тогава от 3 до 23 декември е подходящо време те да се довършат. През този период Меркурий се движи в обратна посока, което е благоприятно за завършването на започнатото, но не и за започване на нови дела. По това време повече внимание ще привличат комуникациите, кореспонденцията, работата с документи и анализите. В тези области са възможни трудни ситуации, например закъснения при получаване на информация, неточна информация, технически проблеми, транспортни проблеми и др. Премахнете елемента на бързина, за да намалите риска от този период.

Стрелец – Съвет: Бъдете внимателни с вашите приятели! Ако те ви съветват или предлагат нещо, не бързайте да се съгласявате.

Последният месец ще бъде един от най-благоприятните за вашия личен живот, защото Венера - планетата на любовта - е в Стрелец, съпровождана от Меркурий. Планетите ще ви направят по-привлекателни, ще ви дарят с оптимистична настройка, което няма да остане незабелязано от противоположния пол. Влиянието на тези планети ще доведе до хармония и взаимно разбирателство с близките, а ако сте сами, тогава може да ви донесе романтично увлечение. Отношенията ви ще бъдат многообещаващи. Бъдете отворени за диалог и споделяне на мнения с любимия човек. Въздействието на ретроградния Меркурий прави комуникацията помежду ви по-задълбочена и по-значима. Заедно с половинката си ще имате нещо да обсъдите, да си припомните миналото или ако има кавги, да намерите начини за помирение. Ретроградната планета има свойството да връща миналото. Много е вероятно някой бивш партньор да напомни за себе си и отминалите чувства да се разпалят с нова сила. Последната декада на месеца се очертава да бъде по-романтична. За старт на нови проекти времето от 3 до 23 декември не подхожда поради ретроградното движение на Меркурий. Слънцето минава през вашия знак, което предвещава признание и успех в работата и бизнеса. Ако вземем предвид аспектите, които формират Слънцето и Меркурий с Уран, става ясно, че декември ще бъде благоприятен и ще отбележи началото на възходящ ход на развитие. Много възможности ще се отворят пред вас. Бъдете нащрек и не пропускайте шансовете си! Късметът може да ви се усмихне, ще има промени, за които никога не сте мечтали. Пред вас стои светло бъдеще, но колкото за парите, по-добре е да бъдете по-внимателни. Юпитер, управителят на вашия знак, този месец създава хармоничен аспект с Плутон в дома на парите ви, като привлича вниманието върху темата за финансите. Юпитер носи късмет, но финансовите въпроси имат съмнителни аспекти, тъй като аспектът с Нептун, планетата на илюзиите, действа едновременно. Останете практични и се въздържайте от авантюри с пари. Така ще заработите повече и ще запазите финансовата стабилност.

Козирог – Съвет: За да поддържате високо самочувствие, практикувайте медитация, бъдете физически активни.

През първата и втората десетдневка на декември, обстоятелствата в личния живот се развиват бавно. Планетата на любовта Венера се крие в дванадесетия ви дом, което забавя любовните отношения, а може да означава и тайни любовни или парични афери. Звездите ви съветват да не се опитвате да ускорявате хода на събитията. Нека всичко върви по свой начин. През третата десетдневка на месеца скоростта на живота започва да се ускорява, защото на 21 декември в знака на Козирог преминава Слънцето, а на 25 декември планетата на любовта Венера се присъединява към него. Ще имате възможност за забавно и романтично приключение. С Венера на ваша страна вие ставате съблазнителни, така че няма да е трудно да очаровате, ако някой ви интересува. Ако говорим за отношенията в семейството, най-добрият начин да поддържате хармония ще бъде комуникацията и взаимното обсъждане на важни въпроси. Плутон в Козирог може да действа непредсказуемо, ще имате нужда от повече сила и дипломация, за да използвате тези непокорни енергии във ваша полза. През първите 20 дена може да се създаде объркваща ситуация в работата и в бизнеса. Не са изключени задкулистни действия, насочени към подкопаване на авторитета ви в колектива. „Доверявайте се, но първо проверявайте” - това е мотото на този период. Разчитайте на интуицията - благодарение на нея ще можете да усетите намеренията на другите и да предприемате необходимите мерки навреме. От 3 до 23 декември в периода на ретроградния Меркурий може да забележите закъснения и пречки при изпълнението на плановете. Много е вероятно да има нужда да се върнете към незавършени задачи или да се намерят недостатъци в работата, извършена по-рано. Възможно е да има проблеми с компютърно оборудване, комуникационни средства, транспорт. Що се отнася до финансите, препоръчително е да бъдете по-внимателни. В ретро периода е нежелателно да се правят големи покупки. Възможни непланирани разходи, забавяне при получаването на очакваните пари. Третата десетдневка на месеца е по-финансово по-благоприятна от първата и втората.

Водолей – Съвет: Прекарайте повече време с приятелите си! Чрез комуникацията ще откриете нови перспективи.

През декември ще трябва да изготвите ясен план за действие и да се придържате към него в точна последователност. Колкото по-конкретна е стратегията, толкова по-голяма е вероятността да се постигне максималният резултат. В този последен месец на годината няма да имате много работа, основното е, че всяка стъпка и действие е нужно да е планирана и предварително добре обмислена. Всички импровизирани и спонтанни действия могат да доведат до непредвидени резултати. Трябва да разпределите приоритетите си така, че нищо да не може да ви извади от равновесие и да ви отбие от правилния път. Куражът и твърдостта на характера ви ще станат ваши верни спътници в постигането на целта. Първата десетдневка е най-благоприятното време за начинания. Можете безопасно да направите планове за следващата година и да започнете да създавате платформа с цел да ги реализирате. Към постиженията ще ви вдъхновяват вашите близки и приятели. В първите дни на месеца трябва да съсредоточите цялото си внимание, трезво да оценявате своите възможности и способности, а в някои случаи, да се разчита на подкрепата и съдействието на близките хора. Марс и Юпитер в дома на кариерата ви обезпечават с енергия и желание да действате, така че периодът ще бъде един от най-плодотворните. През последния месец на годината ще изпитате емоционален възход и ще бъдете доволни практически от всичко, което се случва в личния ви живот. Любовта и взаимоотношенията ви ще процъфтяват, защото имате подкрепата на Слънцето и Венера. Ще има благоприятни условия за любов и романтика, за завързване на нов роман. Ако вече имате създадени взаимоотношения, то са възможни общи постижения или в някои случаи забележителен успех на любимия човек.

Риби – Съвет: Намерете време за релаксация! Музиката и изкуството ще ви позволят да поддържате добро настроение.

През декември ще трябва да се вземете в ръце и да спрете да се връщате и да съжалявате, че преди животът ви е бил по-добър. Времето лети неумолимо, затова опитайте да живеете тук и сега и да направите така, че да ви е добре там, където сте. Всичко зависи само от вас и само по вашите сили е да направите живота си по-щастлив и интересен. Няма причина да живеете само със спомени. Започва много активен период за работа и бизнес. В дома на кариерата ви, има концентрация на планетарните енергии: до 20 декември Сатурн е там, до 21-ри Слънцето, до 25-ти Венера и през целия месец Меркурий. Всичко това показва, че деловата сфера на живота ви ще излезе на преден план, и мнозина ги очаква огромен успех. С подкрепата на Юпитер в деветия ви дом е възможно успешно разрешаване на правни въпроси, ученето, пътуванията, отношенията с партньори от чужбина. От друга страна от 3 до 23 декември продължава цикълът на ретроградния Меркурий. Докато планетата се движи в обратна посока, не се препоръчва да се започва нещо ново. По-добре е да се посвети на работа по това, което трябва да се доизработи или да завършите това, което сте започнали по-рано. Последният месец на годината е страхотно време за любов и пълно единение с втората ви половинка. Планетата на любовта Венера и Меркурий (управителят на дома на партньорството на Рибите), заемат силни позиции - това е знак, че любовта и брачните отношения стават все по-важни. Стандартите в любовта ви са достатъчно високи, имате високи изисквания и сте в състояние да привличате хора с висок социален статус или специални качества. В допълнение при някои, работата може да се преплита с личния ви живот. На 25 декември Венера влиза в дома ви на приятелските и социалните отношения. В личния ви живот могат да възникнат вълнуващи събития, които включват участие в публични (обществени) събития. Приятно запознанство може да се случи чрез приятели.