Автор
Ива Петрова

Какво ни носи 11 - магичното число на годината?

Помолихме астролог да състави прогноза за новата 2018 година на Жълтото Земно Куче. Какво ви очаква през следващите 12 месеца?

Нумeрологията на 2018 г. се изчислява лесно - просто трябва да се съберат цифрите - 2 + 0 + 1 + 8 = 11 = 2. Числото 11 има голяма сила, в нумерологията се смята за магическо и символизира глобални промени в обществото. Не е зле да си припомним и това, че 11-годишният цикъл на слънчевата активност оказва огромно влияние на Земята. Затова хората, които имат рожден ден на дата (това включва и годината на раждане), кратна на 11, ги очаква съдбоносна година. Такива дати са 11−22−33−44−55−66.

Числото 2 е много сложно и символизира женското и мъжкото начало с преобладаващи женски характеристики. То обозначава чакрата Свадхистана, която отговаря за благосъстоянието и сексуалната енергия. Тази чакра е като магнит на желанията ни. Много хора ще могат да постигнат световна известност, ще се появят нови световни духовни лидери. Други ще бъдат забравени. Тази година ще даде нови възможности за истинските цели и желания. Ще има световни открития и катастрофи, социални преврати и нови идеи за развитие на човечеството. Тази година е за обществено активните хора, които досега са чакали своя шанс. Риск, смелост, желание за пълна промяна и ново начало - това са ключовите моменти през тази година. Нека разгледаме по-подробно и персоналните числа за годината според зодиакалните знаци.

Овен: 3

Не оставайте на едно място нито за миг! Вие започвате да се придвижвате по-осмислено напред, преодолявайки успешно препятствията. Късметът определено е с вас. Годината на тройката е много подходяща, за да се посветите най-сетне на себе си. Всичко, с което отдавна сте искали да се занимавате, но не сте успявали, ще е уместно. Нумерологията на годината показва, че 2018 г. е идеална да се опитате да реализирате най-съкровените си мечти и желания. Проведете откровен вътрешен диалог със себе си и си направете извода, че можете да постигнете желаното! Обърнете особено внимание на това как се развиват проектите, започнати преди две години. Ако нямате такива, по-добре не започвайте нещо дългосрочно.

Телец: 4

Помните ли баснята за щуреца и мравката? Според нумерологията през тази година ви се пада ролята на мравката - очаква ви усилена работа с минимално количество развлечения. Не забравяйте обаче, че веселият щурец остана в незавидно положение накрая. Основната задача, която поставя пред човека годината на четворката, е да укрепи постигнатото, да затвърди и стабилизира основите, на които по-късно ще изгради успеха си. Не очаквайте подаръци от съдбата, но хубавото е, че можете да постигнете много със собствени сили.

Близнаци: 5

Време е за жътва. Нумерологията ви обещава през тази година да съберете добра реколта от това, което сте посяли преди. Насладете се на плодовете на усилията си и преминете към едно ново ниво на качество на живот. Само не се спирайте дотук и не се вкопчвайте в любимите си навици. Основната ви задача през 2018 г. е да разширите максимално хоризонтите си и да получите възможно най-много нови знания. За целта не е необходимо да продължавате напред. Можете да кривнете и встрани. Ключовите думи на годината 5 са “нови впечатления”, “запознанства” и “пътешествия”.

Рак: 6

Може да ви се стори, че скоростта, с която напредвате към целта си е намаляла, но не е така. Основната ви задача през тази година е да разрешите личните си проблеми. В списъка на приоритетите ви на първо място са роднините, близките и приятелите. Абсолютно необходимо е не само да разчитате на подкрепата им във всичките си начинания, но и да се вслушвате в съветите им. През тази година най-успешните планове и проекти ще ви бъдат подсказани от близкото ви обкръжение. Затова анализирайте кръга си на общуване. Годината-шестица ви разкрива огромни възможности за укрепване на отношенията. Положените за тази цел усилия ще бъдат отплатени.

Лъв: 7

Годината ви дава възможност да разберете причините за допуснатите по-рано грешки, което безусловно ще ви помогне да ги поправите. За да се реванширате успешно, трябва да изключите всички канали за външна информация. Вслушвайте се възможно най-рядко в мнението на други хора и се доверете на интуицията си. През годината на седмицата шестото чувство ще е най-добрият водач за вас. Доверете се на опита и на усета си. Девизът ви за 2018 г. е “ако не знаеш какво да правиш, по-добре нищо не прави”.

Дева: 8

Събитията наближават решаващ обрат. Нумерологията подсказва, че трябва да се опитате да вземете от живота всичко, което ви се полага. Заслужили сте го и не е от голямо значение как точно - дали с усилен труд, висок интелект или вродени таланти. Най-важното е, че е време да си оправите сметките със съдбата. Постарайте се да не изпуснете нито една възможност от онези, които ще изникнат на хоризонта - през годината на осмицата можете да постигнете всякакви висини. Бъдете максимално уверени в себе си и много бързо ще се уверите, че околните ще бъдат буквално хипнотизирани от очарованието ви.

Везни: 9

Идва време за равносметка. През годината на девятката не бива да правите никакви стъпки към издигане в кариерата - нямате достатъчен потенциал за това. Намирате се в края на епицикъла и вече почти сте изчерпали своя “кладенец на идеите”. Девятката ви съветва да се вгледате внимателно във всяка една промяна в живота ви. Възможно е вече да сте се сблъскали с човека или събитието, които ще изиграят решаваща роля през новия епицикъл. Преразгледайте всички проекти, които сте започвали преди известно време. Всичко, което крета едва-едва, може да се приключи без съжаление. Така или иначе няма да дочакате добър резултат от тези проекти.

Скорпион: 10 = 1

Нумерологията за годината показва, че е време да продължите напред. 10 символизира съдбата, а 1 - лидерството. Това ще е година на промени, прогрес, реализация на най-смелите ви начинания. Всичко, което сте замисляли, но не сте осъществили, може смело да се изтупа от праха, да се поизглади и да се пробва наново. Залог за успех ще е ясно формулираната цел, която искате да постигнете. Обмисляйте внимателно всякакви предложения, които получите. Всяко едно от тях може да стане решаващ фактор за успеха ви през идните години. От това доколко ще сте внимателни в промените ще зависи и благосъстоянието ви. Лайтмотив на годината за вас е независимостта. Стил на годината - индивидуалност.

Стрелец: 11 = 2

Съдбоносна година, вашето число съвпада с нумерологията на самата година. Може да бъдете въвлечени в глобални социални проекти и движения. Време е да израснете социално. Преразгледайте внимателно желанията си и започнете нов живот. Всичко, което се случи през тази година, е с фатален характер и ще ви влияе още 12 години напред - от кариерата до личния живот. Не се страхувайте да започнете всичко от нулата. Страхувайте се от бездействието. Ваш ред е да излезете на сцената на живота!

Козирог: 12 = 3

12 зодии, 12 часа на циферблата, 12 олимпийски богове, 12 библейски колони, 12 апостоли… Числото 12 се смята за свръхсъвършено, символизирайки божествения кръг, който оформя Вселената. Това е числото на космическия ред и на духа. Това, което е създало нашия свят, надхвърля човешката логика. Затова нашият съвет за Козирозите е да се пуснете по течението на Вселената. Именно през тази година съдбата ще ви отведе там, където ви е мястото. Занимавайте се с вътрешното си развитие, за да заемете най-високата позиция на Олимп. А числото 3 ви съветва да прогоните рутината от празника на живота. Дойде времето на вашите богове. Въпросът е само в какво вярвате? Само от вярата ви зависи вашият успех през 2018 г..

Водолей: 13 = 4

Според арамейската нумерология 13 е числото на любовта, символ на обичта, дарена от Бог. В този контекст 13 е сливане на две души, предречено от съдбата. Това е здрав и нерушим съюз на две сърца. Време е самотните Водолеи да открият истинската любов, а онези, които са обвързани, да подложат връзката си на изпитание. Време е за прозрение - “Той наистина ме обича” или “Колко години похабих за един съвсем чужд човек”. Опитайте се да разберете какво ви натоварва в отношенията с партньора и се постарайте да решите този проблем. Ако сте решили да се разделите с половинката си, по-добре ще е да го направите цивилизовано, без скандали. Иначе рискувате да си спечелите враг за цял живот. Ако през тази година сте се запознали с интересен човек, не очаквайте от него решителни действия и не форсирайте събитията. Запасете се с търпение и се постарайте да опознаете партньора по-добре.

Риби: 14 = 5

Според съвременната нумерология 14 се разглежда като число на комуникациите. То подсказва необходимост от контакти за осъществяване на започнатото. Разбирайте това буквално - изпълзете незабавно от черупката си, започнете да живеете и да общувате. Извън социума човек губи част от жизнената си енергия. Компанията на други хора ви е просто необходима. Дори проста разходка по магазините или из парка ще ви помогне да възстановите запаса си от енергия, а срещата със стар приятел и задушевният разговор ще имат огромно значение за вас. Случайностите през 2018 г. няма да са случайни. “Случайност” е псевдонимът на Бог, когато той не желае да се подпише под делата си. А числото 5 като символ на енергия за промяна ви дава редкия шанс да осъществите успешно всякакви свои рокади. Ако твърдо сте решили да се разделите с партньора си, време е да се заемете с това. Много е вероятно през тази година да срещнете по-подходящ човек. Всичко е във вашите ръце.