За разлика от повечето източни и западни хороскопи, които се състоят от 12 знака, в зодиака на страната на изгряващото слънце техният брой е 11. Всеки един е свързан дълбоко с японската култура, традиции и история. Към кой принадлежите и кой от тях оказва влияние върху вашата личност и характер, време е да научите сега.

Луна (27 декември – 18 януари)

Ако сте родени под знака на Луната, вие сте притежатели на изключително уравновесен и миролюбив характер. Магнетични сте и очарователни натури. Обичате да оставате сами със себе си. Вашият девиз в живота е – Любовта е всичко. Когато сте влюбени и обичате, вие често забравяте дори за самите себе си. Вие сте добри слушатели и готови винаги да помогнете с мъдър съвет. Не сте конфликтни, но затова пък сте твърде чувствителни. И прекалено доверчиви.

Костенурка (19 януари – 14 февруари)

Вие сте фини и внимателни в отношенията си към околните. Деликатността е част от вашата природа. Под твърдата ви черупка се крие темпераментен и целеустремен характер. Умеете да намирате баланса вътре в себе си. Изключително търпеливи и спокойни личности. Предварително обмисляте всяка една ситуация, преди да действате. Понякога обаче прекаленото ви търпение може да ви изиграе лоша шега и да изпуснете златния си шанс.

Вишнев цвят (15 февруари – 20 март)

Вие сте непоклатими оптимисти, изплетени от лъчезарна душевност и вътрешна красота. Изключително приветливи и усмихнати. Енергични и темпераментни. Склонни сте обаче често да се съмнявате в думите на околните. Трудно се доверявате на когото и да било. Обичате приключенията, но понякога не премисляте рисковете.

Слънце (21 март – 29 април)

Вие сте изпълнени с доброта и искряща чистота към всеки човек. Целеустремени и любознателни, постигате много в живота. Имате силно чувство към справедливостта. Не понасяте интригите и лицемерието. Лоялни и искрени. Великолепни приятели.

Бамбук (30 април – 04 юни)

Вие сте изключително адаптивни и темпераментни натури. Любители сте на силните усещания и пътешествията. Авантюристичната ви душа ви направлява почти през целия ви живот. Обичате природата и животните, както и големите компании с добри приятели.

Оризище (05 юни – 06 юли)

Вие сте изключително трудолюбиви и всеотдайни. С каквото се захванете, го довеждате до край. Като пазители на семейното огнище, за вас особено голямо значение има възпитанието на децата.

Лотос (07 юли – 01 август)

Вие сте мечтателите на зодиака. Целеустремени и усмихнати, но и нежни и твърде раними. Склонни сте често пъти да се затваряте в себе си след преживяна болка или обида. Нерядко се колебаете между чувствата и разума. Когато около вас има човек, който да обичате с цялото си сърце, няма по-щастлив човек на света от вас. Деликатни сте и отзивчиви.

Мост (02 август – 27 септември)

Вие сте родени, за да помагате. Възможността да вдъхнете на някого сили или кураж, да подадете ръка на човек в нужда, ви кара да се чувствате значими и пълноценни личности. Добри оратори. Дипломатическият подход в отношенията ви към околните, ви помага да балансирате между двете страни.

Градина (28 септември – 10 октомври)

Притежавате рядък чар и обаяние. С лекота успявате да убедите всеки в личното си становище. Разбира се, без да го натрапвате. За вас семейството и приятелите са на първи план. Имате интерес към творчески и артистични дейности. Винаги усмихнати, забележителни, но малко непостоянни.

Император (11 октомври – 18 ноември)

Изключително борбени и пресметливи личности. Не обичат да стоят на едно място. Авантюристи са до мозъка на костите си. Притежават изключителни лидерски качества. Лесно се издигате в професионално отношение. Лошата им черта е, че могат да проявят властолюбие и агресия.

Императрица (19 ноември – 26 декември)

Вие привличате погледите върху себе си, където и да се намирате. Притежавате особено обаяние и харизматично излъчване, в което всички се влюбват. Обичате да командвате, но притежавате силно развито чувство към справедливостта. Открити, волеви и независими личности.

Четете още: Четирите типа жена според източния календар