Всеки човек разбира и приема комплиментите по различен начин. Някои се чувстват некомфортно, при други предизвикват раздразнение, трети направо ги обожават. Разбира се, има известна прилика между представителите на една и съща зодия. Вижте каква е тя при всеки един от 12-те знака.

Овен

Овните биха дали всичко, за да получават комплименти и са ненаситни. Въпреки че са самоуверени и дори често самовлюбени, те имат огромната нужда да чуват похвали за себе си. Винаги очакват повече и не се задоволяват с дежурни ласкателства.

Телец

Обикновено когато получават комплименти, Телците се чудят на коя страна да погледнат от неудобство. Често се случва да сведат глава към земята. Те знаят много добре кои са силните им страни и работят търпеливо върху слабите, но притежават и известна доза скромност, въпреки че понякога не им личи.



Близнаци


Както във всички останали ситуации, така и когато получават комплименти, Близнаците реагират различно. Не ги обвинявайте, те по природа са си постоянно раздвоени. И въпреки че често самите те не са искрени, никак не обичат фалшивите ласкателства.

Рак

Когато Раците получат одобрение и чуят нещо хубаво за себе си те се чувстват мотивирани и истински щастливи. Държат най-много на комплиментите, поднесени от близките и семейството.

Лъв

Никой не обича вниманието и комплиментите повече от Негово Величество Лъва. Царската природа на представителите от тази зодия предполага те да могат да бъдат спечелени единствено с много хубави думи и похвали. Те са горделиви и обожават егото им да бъде подхранвано постоянно.

Дева

Девите са реалисти и винаги скептични. И дори да се опитате да ги спечелите с добра дума и комплимент, няма да ги впечатлите особено.



Везни


Обикновено Везните обичат повече да правят, отколкото да получават комплименти. За тях балансът е от голямо значение, затова е много вероятно да ви върнат похвалите.

Скорпион

Скорпионите мразят фалшивите хора и умеят много добре да преценяват комплиментите от искреното възхищение. В зависимост от това реагират по различен начин. По-често ги приемат с радост.

Стрелец

Както всичко в този живот, така и комплиментите Стрелците приемат с широка усмивка. Обичат, когато чуват нещо похвално за себе си, защото се стремят към перфекционизъм и всяко одобрение е мотивация за тях.

Козирог

Козирозите са практични и винаги търсят ползата от всичко, което научават. Затова не се учудвайте, ако представител от тази зодия започне да ви разпитва какво точно сте имали предвид, поднасяйки му комплимент.

Водолей

На първо място те преценяват дали сте искрени или по-скоро целите да ги предразположите, за да извлечете някаква полза от тях. Ако разберат, че сте искрени, то те ще ви бъдат безкрайно благодарни и ще ви наградят с голяма топла прегръдка. Бонус: добре е комплиментите да са насочени към интелекта им.

Риби

Рибите обичат да анализират комплиментите. Ще приемат с радост всяка добра дума, но когато се приберат и останат насаме със себе си ще анализират всяка дума.



Четете още: 21 тайни за характера на Скорпиона