Автор
Ива Петрова

Как остаряват хората от различни зодии

Знаците на зодиака се отличават със специфични особености на характера, поведението и отношението към живота. Представителите на различни зодии гледат по свой начин на работата и семейството, намират различни изходи от трудни ситуации, общуват по различен начин. Дори и остаряването протича по особен начин при всеки знак.

Овен

Овните рядко се замислят за възрастта си, защото са свикнали да живеят тук и сега. Бодрият им дух ги надарява с младежка енергия чак до старини. Като нищо ще срещнете 60-годишен Овен, който кара мотор и активно пътешества. Овните стареят незабележимо и за себе си, и за околните, тъй като до старини остават енергични и весели.

Телец

Много Телци обичат да си хапват вкусничко, може би даже по-често, отколкото е разумно. Затова обикновено посрещат третия етап от живота си с прилично наднормено тегло. С годините Телците стават още по-големи инати. За сметка на това живеят достатъчно дълго благодарение на издръжливостта си. Те могат да поддържат връзка с близките си и дори да пътуват със семейството, но няма да поискат да посетят нови места сами, тъй като не обичат да са в непозната обстановка.

Близнаци

Близнаците са изпълнени със стремежи и цели. С годините устремът им не намалява. Те няма да се пенсионират при първа възможност, а ще останат да работят, докато имат сили за това. Често създават главоболия на работодателя си, който трябва да положи немалко усилия, за да ги пенсионира. Близнаците имат нужда от постоянно движение, затова работата им е необходима. Ако са безработни, пак ще намерят с какво да се занимават.

Рак

Раците биват два типа – онези, които никога не порастват и онези, които на стари години се грижат за всички като майка Тереза. С възрастта представителите на този знак ще изискват още повече уважение към себе си. Раците са чудесни баби и дядовци – те с удоволствие ще сготвят нещо вкусно на внуците, ще ги заведат на зоопарк или ще подредят детската стая. Дядото Рак ще се постарае да предаде всичките си познания и умения на внука. Тази загриженост обаче ще я има, само ако Ракът вижда отклик и искрена благодарност отсреща.

Лъв

На старини Лъвовете стават спокойни, величествени, мъдри. Те все така жадуват да получат всеобщо уважение, стремят се да бъдат авторитет и пример за подражание за близките и приятелите си. Именно възрастните Лъвове често седят на пейките край входа на блока – защото те искат да знаят всичко за всички. Дядовците Лъвове обикновено се пенсионират късно и се стараят да станат наставници на подрастващото поколение.

Дева

С възрастта много Деви започват да възприемат негативно заобикалящия ги свят. Те до старини се стараят да се поддържат в отлична форма, грижат се за здравето си и не спират да се развиват. На стари години Девите са строги, умни и мъдри. Остаряващата Дева става още по-придирчива към всички свои близки и познати.

Везни

Везните цяр живот обръщат голямо внимание на външния си вид, затова правят всичко възможно, за да предотвратят възникването на бръчки и други признаци на остаряването. Само Везните с напредването на възрастта стават постоянни клиенти на пластичните хирурзи и козметичните салони. Трябва да признаем, че тези методи често им помагат да забавят стареенето, дори и на 60 години те сигурно ще изглеждат по-добре от връстниците си. Но Везните рядко стават грижовни баби – почти цялото им внимание е фокусирано върху външния им вид.

Скорпион

С възрастта Скорпионите стават особено представителни. Те се смятат за философи, натрупали с годините истинска мъдрост, която винаги са готови да споделят с околните. Понякога Скорпионите на преклонна възраст зациклят твърде много в убежденията си. Те обаче могат да бъдат чудесни преподаватели – взискателни и умерено строги.

Стрелец

Стрелците полагат всички възможни усилия да не мислят за старостта, но именно затова в крайна сметка се вманиачават на тази тема. Понякога дори започват да досаждат на околните с въпроси за възрастта си и външния си вид, надявайки се тайно да чуят един-два комплимента и да се успокоят. Трябва да признаем, че тези комплименти почти винаги са искрени – повечето Стрелци без никакви усилия в тази насока остават привлекателни до дълбока старост. Това обаче не е чудо, а следствие от начина им на живот – повечето представители на този знак от младини се замислят за храненето и здравето си, което им помага да изглеждат чудесно на старини.

Козирог

На външния наблюдател може да му се стори, че животът на Козирозите протича в обратен ред. Като деца те са като малки старци, сериозни и твърде умни за възрастта си. С годините стават все по-щури, а на старини някои Козирози започват да се държат като деца, с което печелят любовта на внуците си. Тези баби и дядовци с удоволствие си играят с малчуганите, позволяват им да хапват забранените от мама и тати бонбони и правят пакости заедно с внуците, нарушавайки правилата, наложени от родителите.

Водолей

Водолеите от детинство и до дълбока старост обръщат особено внимание на външния си вид. На старини се осланят само на собственото си мнение, престават да се интересуват какво мислят за тях околните. Затова на 70-80 години Водолеите правят това, което те самите смятат за нужно. Те остаряват външно, но често остават млади по душа дълги десетилетия.

Риби

Рибите ужасно се страхуват от старостта. Как така ще остареят, та те толкова неща не са направили още! Затова често губят много време за съставяне на равносметка на преживените години. Ако се притесняват по-малко по този въпрос, може да имат щастлива старост. Обикновено обаче те все пак се поддават на тревожните мисли, които ги потискат и натъжават. Това се отразява зле и на външния им вид, макар че Рибите не обръщат особено внимание на това.