Автор
Ива Петрова

Как да привлечем любовта и щастието през годината на Кучето?

Новата година по китайския лунен календар официално се смята за открита! Сега е моментът да си пожелаете всичко, което искате, и да поработите усилено върху сбъдването на мечтите си.

Китайската Нова година (която тази година се чества на 16 февруари) е период на преминаване към нова енергия. Настъпването на новия цикъл винаги съвпада с новолунието в знака Водолей - това е чудесен момент за съставяне на планове, неуморно мечтаене и ново начало. Според фън-шуй през този период е добре да подготвите пространството наоколо си за посрещане на благополучната и щастлива нова година. Ако искате жълтото земно Куче да ви донесе любов или финансова стабилност, постарайте се да примамите положителната енергия в дома си. Направете така, че на Земното Куче да му е комфортно и приятно покрай вас. Опитайте се да внесете описаните по-долу промени и се пригответе за наплив на положителна енергия!

Повече живи цветя в дома

Във философията фън-шуй растенията символизират различни енергии. Всичко зависи от това какво именно искате да получите. Например нарцисът във вашия дом ще ви донесе късмет, дървото на живота (красула) ще ви осигури финансов поток, върбовите клонки ще ви вдъхновят за амбициозни начинания, а хризантемите ще ви дарят с дълголетие и здраве.

Запасете се с цитрусови плодове

Според китайските мъдреци портокалите и мандарините символизират изобилието и щастието. Сложете купа с такива плодове в хола, в кухнята или в антрето - така със сигурност ще изпълните жизненото си пространство с нестихваща енергия. Има и други хранителни продукти, свързани с добра поличба за този период - дълги спагети за дълъг живот, пелмени/равиоли/дим-сум за изобилие, пилешко и риба за процъфтяване.

Привлечете успеха с метал

Металът е онзи елемент, на който трябва да обърнете особено внимание тази година. Включете го в жизненото си пространство за късмет, богатство и благополучие. Носете сребърни и златни украшения, дрехи с оттенък металик… По-напредналите могат да си направят чаша на благополучието по фън-шуй - просто запълнете купа с кристали като пирит, наподобяващи метал, и китайски монети. А дори и една обикновена касичка ще привлече парите в дома ви като магнит - парите при пари отиват.

Платете си сметките и дълговете

Мнозина от нас имат нерешени задачи и задължения, които се влачат след нас от миналата година (или дори по-дълго) и ни създават тревоги. Не отлагайте безобидните грешки и сериозните въпроси за утре! Китайската Нова година ви дава възможност да поправите всичко и се отървете от този товар. Платете всичките си сметки, върнете си дълговете, запишете се най-сетне на преглед при стоматолог или направете основно почистване на дома си, освобождавайки го от болезнените напомняния на Петела, ако има такива.

Поправете счупените неща

Не пренасяйте енергията на счупените вещи в Новата година. Вместо това ги ремонтирайте или просто ги изхвърлете. С помощта на фън-шуй домът ви ще стане по-хармоничен, а енергията ви ще се пречисти.