Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Днес сгответе леща. Ще балансирате енергиите на Марс

Корекциите на планетарните енергии стават не само чрез постене и четенето на мантри, но и чрез консумацията на хранителни продукти, сигнификатор, на които се явява тази или онази планета.

Вторник е ден на Марс. Смята се, че продуктът, съдържащ енергиите на тази планета в чиста, неизкривена форма, е червената леща. Ето защо, ако Марс е лошо разположен в рождената ви карта; ако изпитвате пристъпи на раздразнение, гняв или обратно, липсват ви мотивация и енергия - във вторник гответе ястия от червена леща. Допълнете ястието с такива подправки като куркума, шафран, червен пипер и черен пипер - тези подправки хармонизират също енергията на Марс.

Лещата е нискостъблено, едногодишно растение от семейство бобови, познато на човечеството от древни времена. Тя има разклонено стъбло и плодове, които съдържат зърна. Свойствата на лещата се споменават в историческите хроники. Представители на всички съсловия от Древен Египет, Гърция и Индия са използвали този продукт за храна. Лещата била любима храна на древните египтяни и дори зърна от нея са открити в гробницата на Рамзес ІІ. В другите исторически времена се считала за храна на бедния народ.

С лещата се свързва една от първите измами в библейската история на човечеството. Заради паница леща Исав продал първородството си на брат си Яков. Исав, който бил изкусен ловец, веднъж се върнал уморен от лов, а брат му Яков тъкмо бил сготвил леща, която ухаела. Поискал Исав от брат си да му сипе от яденето, но той поискал насреща първородството му и под неумолимия диктат на глада сделката била сключена.

Необходими продукти:
Червена леща - 300 гр
Чесън - 3 скилидки
Лук - 1 бр.
Моркови - 1 бр
Подправки: джинджифил, куркума, кимион, черен пипер, кориандър, сол
Сок от половин лимон