Автор
Кристина Кирова

Смях в залата: Какво ще се случи, ако 12-те зодии се съберат заедно на Нова година

Ето я! Идва! Нова година е почти при нас и всички се вълнуваме как ще я посрещнем. Но където и с когото да сме, характеристиките на зодията ни донякъде предопределят как ще възприемем обстановката около нас и каква ще бъде реакцията ни на случващото се. Затова сега да си представим забавната ситуация, която би се получила, ако 12-те зодии се съберат заедно в новогодишната нощ.

Естествено купонът ще е в къщата на Рака, защото той предпочита уюта на собствения си дом и трудно би го заменил с нещо друго. Започнал е подготовката още от предния ден и предвидливо е поканил Девата да му помогне с чистенето. Тя от своя страна се чувства длъжна да преорганизира дома му и го моли да не се навърта наоколо, за да може да се отърве от всичко старо и ненужно в нейните очи. Ракът в крайна сметка се появява пак малко след това, като междувременно е напазарувал. Шокира се от промяната. Скарват се. Девата си тръгва.

Вече сме 31-и, Ракът е готов да посрещне гостите си. Първа пристига Девата, за да се увери, че всичко е наред и домакинът не е развалил нищо. Разбира се, тя е приготвила баклава и една-две засукани манджи. Преди да ги сервира, изплаква всички съдове, които ще се използват за вечерта, Ракът си почива.

Точно навреме идват Лъвът и Овенът, разбира се, малко скарани, но все така влюбени един в друг. Носят бутилка от най-скъпото шампанско, водка и кутия бутикови бонбони, макар че Овенът не е съгласен с подобни разхищения. Ракът е щастлив, че приятелите му вече се събират, въпреки че не му личи особено.

Нетърпеливият да си похапне Телец пристига малко след уречения час, като преди това се е отбил през фитнеса за час-два, за да си изчисти съвестта, която ще го гризе на 1 януари, или когато изтрезнее. Пристигналите вече са на масата и чакат останалите, за да започнат вечерята, но Телецът е твърде непоносим, когато е гладен и в крайна сметка не успяват да дочакат другите. След няколко минути пристига представителят на Везните, леко изнервен от закъснението си. Сяда на масата и в следващите 15 минути изнася гневен монолог, защото се е забавил, заради липсата на таксита, а това внася огромен смут на организираната му същност. Съвзема се от шока, че не е успял да пристигне навреме и е готов да празнува. Половината зодиак вече е на масата и всичко изглежда съвсем спокойно, въпреки хапливите закачки между Лъва и Овена.

Пристигат кралете на купона, Стрелецът и Близнакът, които преди това са се срещнали за едно малко, така че настроението им е повече от добро. Носят карти за игра и туистър, с които да разнообразят обстановката по-късно. Стрелецът не може да не отбележи екстравагантния тоалет на Лъва с фина шега, но това сериозно засяга гордостта му и не му говори до края на вечерта. Близнакът пък се опитва да потуши огъня с виц, но не му се получава. В крайна сметка отива да си говори с Рака. Ето го и Козирогът, който акостира с известно закъснение, директно от офиса, сигурен, че си е свършил работата за първите 10 дни от новата година. След като прегръща и поздравява всички, погледът му се спира върху водката, която Лъвът грижливо е избрал. Стрелецът също вече я е оценил по достойнство и си сипва отново. Компанията се заформя, настроението е все по-весело и някъде между наздравиците се появява Водолеят. Той се е погрижил да вземе прилично количество дискове с музика, която да поддържа купона до сутринта. Малко след това озвучаването е усилено, а първите, които показват танцови умения, са Близнакът и Водолеят. Само Скорпионът и Рибата липсват, но никой не е изненадан от закъснението им.

Вечерта е във вихъра си, Овенът и Лъвът не спират да си разменят топли прегръдки, примесени с леки спорове. Близнакът и Стрелецът се смеят почти през цялото време и се надпреварват за вниманието на Телеца, който все още се наслаждава на вечерята. Водолеят и Везните, леко замаяни от алкохола, спорят за смисъла на живота, докато Козирогът и Ракът се радват на празничната обстановка. Девата почиства масата и сменя пепелниците на няколко минути, а на всеки кръгъл час измита пода. Малко преди 23 ч. пристига представителят на зодия Риби. Настроението му е привидно добро, но всъщност си е объркан и леко носталгично настроен, както обикновено. През последните няколко часа си е разглеждал снимки от изминалите 12 месеца и междувременно е успял да се скара с половинката си. Близнакът надушва рибешката меланхолия и бързо успява да го настрои на празнична вълна, разбира се, алкохолът също се намесва в ролята на помощник.

Ето го и Негово величество Скорпиона, прилично закъснял. Още с появата си прави намек за флирт с Везната, като отбелязва колко добре изглежда тази вечер. Не се отделя от нея до сутринта, въпреки че погледът му много често се спира и върху Лъва. Малко преди полунощ всички се раздават на дансинга, редувайки „Шушана“ и „Кекс“. От време на време се задава някой-друг лек скандал, но всичко е точно.

Остават броени минути до 00.00 ч., Ракът спира музиката, за да пусне президентската реч. След кратко недоволство от страна на Водолея и Близнака, танците спират и Лъвът грабва шампанското. Девата изплаква чашите за последно и връчва една на всекиго.

Вече е Нова година! Тапата на шампанското гръмва и вече се чуват празнични наздравици.

Водолеят бърза да пусне отново музиката и се развихрят бурни танци. Малко след това Везната и Скорпионът се усамотяват, Овенът и Лъвът се прибират да си довършат спора и да се обичат, Близнакът и Стрелецът остават да си допият, играейки на карти. Рибите и Водолеят се заговарят, преоткриват симпатиите си един към друг и прекарват следващите няколко дни заедно. Козирогът се присъединява към веселата компания на Стрелеца и Близнака, докато Ракът и Девата разчистват. Телецът се прибира, защото възнамерява сутринта да посети фитнеса.

Четете още: Какво да очакват различните зодии през годината на Кучето